Régi weboldal

HA7TI - Beszámoló

Írta: HA7TI.

Kedves Barátaink!

Mi is szerettünk volna pályázni a nyeremény SDR rádióra, vagy csak valami jövőbeli támogatást nyerni, de "sajnos" pont a lényegre nem lett időnk, azaz a különleges antenna tervünk megvalósítására.

Terveztük egy nagy, 2 kezes sárkánnyal felhúzott 40m-es antenna használatát a Diósdi Rádió- és Televíziómúzeum kertjében, illetve szerettünk volna egy másikat, héliumos lufival felhúzva. Mindezt egy gyermekeknek szóló rádióamatőr témájú rendezvényünk keretén belül. 

A rendezvényünk a vártnál is jól sikerült. A nap folyamán mintegy 50 gyermek, szülő, nagyszülő látogatott meg bennünket. Bemutattuk a rókavadászatot amellyel ajándékokat lehetett keresni, majd azokat a helyszínen összeforrasztani. Ezeket persze a gyerekek ajándékként hazavihették. volt végül forgalmazási bemutatónk, egy fára feldobott long-wire vezetékkel amellyel 2 QSO-t végül prezentáltunk is. Nem volt másra időnk - tényleg sokan voltak, s foglalkoznunk kellett a gyerekekkel. Volt 2 db QRP morze rádió is kint, amelyet Kacsút Tamás barátunk hozott. Ezekkel nagy sikere volt, mert még egy 3 év körüli kislány is vafy fél órát prüntyögött szájában cumival. 

Részletes beszámolónk, és fotók, itt:

https://www.facebook.com/HA7TI

https://www.facebook.com/media/set?set=a.686247890184510&type=3

Egyéb oldalaink:

https://www.facebook.com/RTV.muzeum.Diosd/

https://www.facebook.com/24eskorzet/

Részünkről ez egy kísérlet volt. Bebizonyosodott, hogy szükség van ilyen jellegű gyermek foglalkoztatókra, amelyben a szülőket, nagyszülőket is "foglalkoztatni" tudjuk. Tavaly január óta dolgozom a Diósdi Rádió- és Televíziómúzeumban - önkéntesként. Nagy sikerrel foglalkozunk 5 évestől 99 éves korig mindenkivel, s szeretnénk ezt rendszeres időközönként megtenni. A jövőben már saját kis technikatörténeti múzeumunk és foglalkoztatónk keretén belül. Erre készülünk már 6-7 éve. 

2 éve volt ezzel kapcsolatban megkeresésem a MRASZ felé, és nagyon pozitív választ kaptam, de konkrétumok nélkül. Szeretném ezt a kapcsolatfelvételt felmelegíteni és kérem a segítségeteket, támogatásotokat. Beszéljünk.

Köszönettel: HA7TI István 73DX