Régi weboldal

Magyar Antidopping Csoport

A Magyar Antidopping Csoport honlapján elérhető az angol nyelvű tiltólista és monitoring program, valamint a módosítások összefoglalója és magyarázata magyar és angol nyelven:

Itt megtekinthető. 

A HUNADO doppingellenes edukációs tevékenysége

1.      A HUNADO - a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló 363/2021. (VI. 28.) Korm. rendelet értelmében az ún. nemzetközi doppingellenes program alapján látja el doppingellenes felvilágosító, megelőző és ellenőrző tevékenységét.

2.      A nemzetközi doppingellenes program részét képezik a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nemzetközi előírásai, és nemzetközi követelményei. 2021. január 1-től a doppingellenes oktatás részletszabályait a WADA által elfogadott új nemzetközi követelmény, a Nemzetközi Oktatási Szabványa (International Standard for Education, a továbbiakban: „ISE”) rendezi.

3.       Az ISE a doppingellenes tevékenység fókuszába - az elrettentés és a büntetés helyett - a megelőzést és a felvilágosítást állítja. A WADA, a HUNADO és az Önök közös célja, hogy a minden sportoló ismerje meg a sportban fellelhető értékeket, doppingellenes jogaikat és kötelességeiket, és felelősen tudjanak igent mondani a tiszta játékra, értesüljenek a doppingszerek használatának veszélyeiről, illetve annak lehetséges következményeiről.

4.    A WADA, így a HUNADO fontos célkitűzése, hogy minden fiatal sportoló számára elérhető legyen a doppingellenes felvilágosítás, oktatás valamilyen formája még azelőtt, hogy sor kerülne élete első doppingellenőrzésére.

5.     A HUNADO az idei év során a honlapján (www.antidopping.hu) önálló oktatási felületet alakított ki (https://www.antidopping.hu/Edukacio0.html ), ahol a nyilvántartott sportolók és edzőik e-learning program keretében sajátíthatnak el egy, kifejezetten a számukra kialakított tananyagot. Felkerült ide egy a doppingellenőrzésről szóló kisfilm (https://www.youtube.com/watch?v=hQTy3QzUlXc&t=5s), egy szülői tájékoztató és számos más tanulni- és olvasnivaló is.

WADA 2021.01.01-én új, kötelező érvényű Nemzetközi Oktatási Szabványt léptetett életbe

Tisztelt Sportszakemberek!
Tisztelt Hölgyem / Uram!

Engedje meg, hogy bemutatkozzam, Kalló Barbara vagyok, 2021.01.01-től én felelek a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) doppingellenes felvilágosító és oktatási tevékenységéért.
Képzési programunkat idén szeretnénk továbbfejleszteni, igazodva a WADA 2021.01.01-én hatályba lépő új, kötelező érvényű Nemzetközi Oktatási Szabványához (International Standard for Education / ISE).

Bővebben....

Dopping szempontjából kockázatos étrend-kiegészítők

Tisztelt Főtitkár Asszony/Úr!
Tisztelt Doppingkoordinátor!

A közelgő olimpiára tekintettel tájékoztatom arról, hogy a mintegy három éve a Testnevelési Egyetem égisze alatt működő Sport-táplálkozástudományi Központ egyik alapfeladata a sportolók által szedett étrend-kiegészítők, sportélelmiszerek laboratóriumi analitikai vizsgálata a WADA tiltólistán szereplő vegyületekre vonatkozóan.

Bővebben......