Régi weboldal

Rádiómatőr Készenléti Szolgálat

Írta: Hegyi Loránd HA8DH.

Tisztelt Rádióamatőr Barátaim!

Katasztrófa helyzetben minden állampolgárnak kötelező segíteni a bajba jutottakon és a rádióamatőrökre egyébként is jellemző a segítőkészség (ham spirit). A rádióamatőrök külön szerveződés és felkészülés nélkül is képesek segíteni híradással a lakosságot és a hatóságok munkáját veszélyhelyzetben. Véleményem szerint a dolog könnyebben működik, ha a kommunikáló felek ismerik egymást és szélsőséges helyzetben már kipróbált technikai eszközöket használnak.

Az eddigi tapasztalatokat folyamatosan értékeltük és beépítettük a még mindig csak egy oldalas működési szabályzatba és egyéb dolgozatainkba.
A legfontosabb információkat a MRASZ honlap, RKSZ rovatában találhatóak. Sok kiegészítő információ található az RKSZ fórumon (http://rksz.freeforums.org).
Célunk azonkívül, hogy megismerjük mire vagyunk képesek, egy információ gyűjtemény létrehozása, amely közös szerzeményünk lesz és a jövőben az új RKSZ tagokat segíti. Szeretném, ha alkalmanként az éterben és valamelyik nagyobb rádióamatőr összejövetelen személyesen is találkoznánk.

Működési szabályzatunk mindössze egy nyomtatott oldal, ezért minden RKSZ tagnak illik megismerni és betartani!
Az adatlapokat én sem szeretem, de szükség van információra, ezért kérek minden jelentkezőt, hogy az adatlapot változatlan formában, kitöltve számomra e-mailben elküldeni szíveskedjen.

Az 1. pontban kérek felhatalmazást arra, hogy adataitokat nyilvántartsam és vállalom, hogy azokat harmadik fél számára nem továbbítom, kivéve ha az BM OKF ezt katasztrófa esetén kéri, és az adatlapon ehhez külön hozzájárultál.
A megadott e-mail cím egyezzen meg azzal az e-mail címmel, amelyikről küldöd a választ. A technikai adatoknál elsősorban a használt sávokra és üzemmódokra vagyok kíváncsi. (Az antennák és adóvevő készülékek gyártói és tipus számai fontosak, de nem biztos hogy sokat mondanak.)

A 3. pontban lehet egyértelműen kinyilatkoztatni, hogy szükség esetén milyen módon (stabil, mobil, kitelepülve) vállalsz hírközlési feladatot.

A 4. pontban tehetsz javaslatot, mit vegyünk be a felkészülési programba és abból milyen feladatot vállalsz. Az adatlapokat, kérdéseket és javaslatokat folyamatosan feldolgozom és körlevélben, e-mailben reagálok rájuk.

Bővebben magamról: 1961-ben születtem, villamosmérnök vagyok egy magánvállaltnál (www.amsy.hu). Két felnőtt fiam van, feleségem nyelvtanár. 1981-óta vagyok hívójeles. Több CW és SSB rádiót, műszereket, RH antennát építettem. 1997-óta elnöke vagyok a Hódmezővásárhelyi Rádió Klubnak (http://hg8kcs.ham.hu).

Remélem kiolvasható ebből a felhívásból azaz elhatározásom, hogy egy működőképes RKSZt, egy kicsit magasabb társadalmi elfogadottságra kívánok emelni.

Hegyi Loránd HA8DH
RKSZ koordinátor
Hódmezővásárhely, Árendás u. 7. 6800
tel:62-240-642, mobil: 20-478-2868

hegyi_lorand@hotmail.com