Régi weboldal

Elnökségi ülés 2018. 12. 19.

 Jegyzőkönyv

A 2018. december 19-i elnökségi ülésről.

Az ülésen megjelent az Elnökség 5 tagja, az ülés határozatképes volt.

1. A Honfi József Rádióamatőr Szakosztály, a Rádióamatőr Egyesület HA5KRC, a Füzesgyarmat Rádiós Egyesület és a Városi Rádióklub Kőszeg tagfelvételét az Elnökség egyhangúlag elfogadta.

2. Tájékoztató a 2018-as pénzügyi évvel kapcsolatos feladatokról. A 2017-es év lezárásával és az adatoknak az új könyvelő részére történő átadása nem ment zökkenőmentesen. Számszaki kérdéseket kellett az Elnökségnek megoldania és pótolni könyvelési hiányosságokat. Az Elnökség elindított egy javítási folyamatot együttműködve a 2017. év könyvelését befejező és a 2018. évi könyvelést elkezdő szakemberekkel. Ebben korrigálásra került a 2017. évi könyvelése és az analitikák. Az elnökség a könyveléssel összefüggő problémákról tájékoztatta a GPEB-t, amely tagjai november végén ellenörzést tartottak. A 2017-es könyvelés rendbetétele nagyon sok energiát elvett az Elnökségtől. A 2018. évi költségek a terveknek megfelelőek.

3. Az IARU Világbajnokság magyar válogatott csapatában résztvevők esetében az automatikus első osztályú minősítésének megadását előíró 2016-os elnökségi határozatot az Elnökség hatályon kívül helyezte. Versenyszabályzatok. Az Elnökség elfogadta az új 2019. január 1-től érvényes Rádiós Tájékozódási Szakág verseny-, az RTF szakág minősítési, Sportolói nyilvánartási, igazolási és átigazolási, Rádióforgalmi verseny-, Rádióforgalmi Minősítési szabályzatát. Ez utóbbi esetében a nemzetközi versenyeket a minősítéshez az előző évi eredmény és pontszámítás alapján vesszük figyelembe 2019-ben. 2020-tól a szabályzat teljes terejedelmében életbe lép (2019-re érvényes mellékletet külön lapként tartalmazza majd a szabályzat.) Az Elnökség szintén elfogadta az RH OB és az URH OB új szabályzatát. A szabályzatokat a MRASZ honlapon olvashatóak.

4. Az Elnökség elfogadta a 2018. évi minősítéseket.

5. Áttekintette a 2019-es év teendőit, különös tekintettel a Közgyűlésre, amelyet március 23-ára tervez összehívni.

6. Az Elnökség elfogadta az QSL irodai szabályzat változását.