Régi weboldal

HA3OU - beszámoló

Írta: HA3OU.

Kitelepülő nap „FIELD-DAY” 2023. július 15. HA3OU/P/QRP Zamárdi strand Loc: JN86XV

 Kedves Lóri, HA8DH!

(kiegészítés)

Aktivitási felhívásod és a Covid-időszak alatt elmaradt lehetőségek után újra felvillanyozva éreztem magam, hogy ismét a QRP világában megjelenjek a régebbi élmények felelevenítésére. Gyakran nyaralunk spontán, néhány napot nyaranta kedvenc   Balatonparti   helyünkön,   a   Zamárdi    strand    közvetlen    közelében. Az idén is így indult a július, és a kitelepülő nap éppen egybeesett egy hosszú hétvégés pihenéssel.

A QRP-s szettemet is odakészítettem a csomagok mellé, - majd meglátjuk lesz-e kedvünk, helyünk picit a hobbinak is hódolni alapon.

Az aktivítás igen jól sikerült a feltételekhez képest, jó pár DX-et, speciális állomást és kisebb verseny QSO-kat is sikerült összehozni.

A korai kelés, a gyors tóparti telepítés, majd később a pihenő közönség csodálkozó tekinteteitől sem zavartatva, kellemes időtöltést és élményt nyújtott az elektromos hálózat független rádiózás. A DX QSO-k itt is nagy élményt okoztak, mivel sokan el sem tudják végfokok nélkül képzelni az RH-DX munkát és kételkednek abban, hogy 4W-al és egy ilyen egyszerű, gyakorlatilag teljesen házi készítésű RIG-el is lehet eredményesen rádiózni.

Küldök, pár fotót a helyszínről, a RIG-ről, az egyszerűen és gyorsan elkészíthető és telepíthető antennáról és a háttérben a Balatonpartról hűsítőként.

 HA3OU 01

OP + „SHACK” + ANT + Balatonpart

 RIG

HA3OU 02

 Home-made QRP (4W OUT PWR) 20m CW TRCVR

 HA3OU 03

 HA3OU 04

Az ANT-huzal 6m-es üvegszálas pecaboton rögzítve, földbe csavarható alu- cövekkel, ami egyben az UN-UN földeléspontja is, SWR 1:1

 HA3OU 05

Stílszerűen papír LOG, ami elérhető, és nem kell hozzá áramforrás.

A QSO-víz J fogyasztás is erősen ajánlott ebben az időszakban!

Természetesen az XYL kedves támogatása (étel-ital tóparti felszolgálása) nélkül ez sem lett volna szorongásmentes. :-)

73/DX

Joco HA3OU/P/QRP