Régi weboldal

HA5LN SK.

ha5lnTibor 1967-ben kezdett rádióamatőrködni. 1972-től volt aktív a HA5LN hívójel. Az igen aktív hétköznapi QSO-zás mellett megszerette a rövidhullámú versenyzést, 1979-ben klubcsapatával rövidhullámú országos bajnokságot nyertek. A 70-es évek közepén több rádióamatőr tanfolyamon oktatóként, később tanfolyamvezetőként tevékenykedett. A 1980-tól a hazai válogatott csapat tagjaként hat alkalommal szerzett világbajnoki címet. Aktív rádióforgalmi versenyző volt, a sávokból nem hiányozhatott a HG4I versenyhívójel.

A rendszerváltáskor megválasztották a BKV Rádióklub elnökének, valamint a Magyar Rádióamatőr Szövetség elnökségébe tagnak. Többéves külföldi munkavégzés után 1998. óta folyamatosan a Magyar Rádióamatőr Szövetség gazdasági és pénzügyi ellenőrző bizottságának tagjaként, 2022-től elnökeként segítette a szervezet munkáját.

Felesége és fiai szintén engedélyesek. Nagy büszkeségére, hat unokájukból öt levizsgázott és megkapták engedélyüket, szívesen rádióznak, versenyeznek , mellette a rádió iránymérő sportot is kedvelik.

A versenyeredmények mellett rádióamatőr pályafutása legemlékezetesebb időszaka az 1989-es romániai forradalom idején szervezett rádióamatőr segélyhálózat megszervezéséhez és vezetéséhez köthető, amelynek elismeréseképpen 1992-ben átvehette a rangos német Arany Antenna díjat. Pályafutása csúcspontjaként pedig a szövetség 2019-ben addigi rádiós tevékenységét Életmű-díjjal ismerte el.

2023 szeptember 18.-án szeretett billentyűje örökre elhallgatott. Súlyos betegsége ellenére aktívan dolgozott a MRASZ rendezvényeinek, programjainak sikeréért.  Minden tevékenység és minden elvégzendő munka érdekelte, abból - sokszor erőn felül - példamutatóan kivette a részét.  Mindezt ahogy élt: teljes szívvel, katonásan, kompromisszumok nélkül.

Tibor október 17-én tartott temetése akarata szerint szűk családi körben zajlott.

A Magyar Rádióamatőr Szövetség Elnöksége HA5LN Tibor tiszteletére november 15-én délután 14 órától kezdődően összejövetelt szervez ahol formálisan is emlékezhetünk elhunyt barátunkra.

Tegyük ezt úgy ahogy Ő szerette: vidáman, a jövőbe tekintve, tisztelettel.

 

Szeretnénk megkérni az autóval érkezőket, hogy a parkolásnál ne álljanak az ingatlanok bejáróiba.
Többször volt már probléma belőle.

A bátrabbak korlátozott számban beállhatnak a székház udvarára.