Régi weboldal

Rádiós Tájékozódási-futó edzőtábor 2019 Héreg

Írta: HA2QW.

2019 március 15 - 17  Héreg

RTF Héreg 2019A MRASZ Rádiós tájfutó szakága   a Területi Rádióklub Zalaegerszeg rendezésében Évadnyitó edzőtábort szervezett 2019 március 15-17-n.
Az edzőtábor célja, hogy felkészülési lehetőséget biztosítson a 2019-es verseny szezonra. Tesztelhessék a versenyzők a vevő készülékeiket, a versenyszervezői eszközöket, SI rendszert. Minden  edzésen a jelenleg hatályos versenyszabályzat szerinti versenyt szimuláltunk. A versenyközpontnak héregi Sportszállóra esett a választás. Március 15-én foxoring versenyt szerveztünk a táborhelytől északra eső Kajmát-hegyen. Szabó Gábor és Tóth Csaba készítette elő és telepítette a pályát.  melyen 17 fő indult.

 RTF Héreg 2019Március 16-án  délelőttre sprint edzést tartottunk Király-kút település felöli részén. Telepítők: Tóth Csaba , Szabó Gábor  és Krajcár Lajos HA2QW.
Résztvevők száma 18 fő Nehezítette a versenyzők dolgát a reggel lehullott csapadék, mely meglehetősen csúszóssá tette az utakat.  Szerencsére ez a verseny kezdetére elállt.
A délutáni edzés ismét foxoring verseny volt egy másik terepen.  Itt a telepítési feladatokat Börcsök István HA8ZG és Nagy József HG7JEC vállalta magára. A Héreg-királykút térségében nagyszerű technikás terepen tizenkilencen próbálták  ki tudásukat és eszközeiket.

rtf 003A tábor 3. napján klasszikus URH pályán próbálhatták ki tudásukat a versenyzők.  A pályát Paál András HG0HK és Krajcár Lajos HA2QW készítette elő. Az URH adó készülékeket HG0HK bocsátotta rendelkezésünkre, melyek szintén tesztelés alatt voltak.  Az előző napi esős időjárásnak, a vizes aljnövényzetnek, és a szabdalt terepnek  köszönhetően  több méréstechnikai trükköt alkalmazhattak versenyzőink.

Az edzőtábor végén mindenki levonhatta a tábor tanulságait, elégedetten hagyhatta el a versenyközpontot,  majd készülhet az első hazai rendezésű versenyre, az Aranyhomok kupára

Krajcár Lajos

HA2QW