Régi weboldal

A 2021. évi Éjszakai Országos Bajnokság beszámolója.

Írta: Nagy József - HG7JEC.

ARDF2021 ejszakai ob 061A hagyományokhoz híven szeptember harmadik hetének végén 18-án, szombaton került megrendezésre az idei Éjszakai Országos Bajnokság a megszokott helyen-Ágasegyházán a Naprózsa Erdei Iskola versenyközponttal.

A verseny rendezését az Aranyhomok Rádióklub tagsága bonyolította le, a Magyar Rádióamatőr Szövetség támogatásával. A meghirdetett versenykiírás szerinti időben gyülekeztek a nevezett versenyzők. Az előzetes nevezés szerinti startlistát a verseny kezdete előtt át kellett szerkeszteni. Jó pár veterán versenyző maradt távol a rendezvénytől egészségügyi problémák miatt. Ezúton is kívánunk Nekik mielőbbi gyógyulást! photo 2021 09 22 20 06 21Az utánpótlás kategória tagjai viszont majdnem hiánytalanul megjelentek, aminek módfelett örült a rendezőség! Előzetes egyeztetés szerint a fiatalokat párosával indítottuk, ami a startlista átszerkesztését indokolta. Az időjárásra nem volt panasz, pár perces eső riogatta a startban várakozó versenyzőket és a rendezőket. A versenyen az adók időben indultak, és végig megfelelően hibátlanul üzemeltek. Az utánpótlás kategória minden tagja, valamint a rutinos versenyzők is sikeresen vették az akadályokat. A célba befutó versenyzőket a bográcsban főzött vacsora illata is fogadta a fiatalokat kísérő szülők és a rendezőség mellett.

A verseny után elindult a fiatalok szokásos csoportosulása,- személyes élménybeszámolók- a versenyen történtek előadása többször mosolyt csalt az idősebb korosztály arcára. A vacsora finomra sikeredett, de ez a rutinos szakácsunk már megszokott névjegye. A verseny egész időtartama alatt végig üzemelt a HA8ARDF alkalmi rádióamatőr állomás, több klubtag mellett az utánpótlás kategória is rendszeresen a rádió mellett forgolódott-rutinos használóként! A vacsora utáni tábortűz körül nagyon érdekes beszélgetések alakultak ki, kivétel nélkül mindenki részvételével! A versenyen sérülés, egészségügyi probléma nem adódott, óvás nem történt. Összességében egy jól sikerült versenyt tudhattunk magunkénak a hét végén.

 

Ezúton is köszönet illet mindenkit, aki valamilyen formában - munkájával, bárminemű segítséggel hozzájárult a verseny színvonalas és sikeres lebonyolításához!

Külön köszönet illeti azon szülőket, akik lehetővé tették és támogatták, hogy gyermekeik elindulhattak ezen a nagy kihívást jelentő versenyen!

Nagy József. HG7JEC. Telepítő bíró.