Régi weboldal

Éjszakai RTF beszámoló.

Írta: HA2QW.

rtf 2 fbOktóber 3.-i hét végén került megrendezésre a 2020. évi Éjszakai Rádiós Tájfutó Országos Bajnokság a szokásos helyszínen, Ágasegyháza területén a Naprózsa erdei iskola központtal. A versenyt a kecskeméti Aranyhomok Rádió Klub Egyesület kollektívája rendezte meg.

A nevezések alapján a megszokott versenyzők vállalkoztak az éjszakai megmérettetésre. Mivel az utánpótlás kategória is szép számmal képviseltette magát, a kísérőkkel, családtagokkal együtt sikerült teljesen kihasználni a szállás adta kereteket.

A verseny az URH pálya teljesítésével kezdődött, majd a köztes cél érintésével - ami az URH céladó - vevőcsere után kezdődhetett meg az RH adók keresése.

Az RH cél - és egyben a verseny vége a szokásos esőbeálló volt, amit a tábortűz és a finom vacsora illata is megjelölt! A két pálya közötti cél/start átmenet kivilágítva várta a vevőcserére befutó versenyzőket. Az utánpótlás kategória nevezőinek csak az RH pályán számukra kijelölt adókat kellett keresni, és csak tapasztalt versenyzővel lettek elengedve a sötétbe. A verseny lebonyolítása dinamikusan zajlott, különösebb fennakadás nem történt. A pálya kitűzésekor figyelembe vett szempontok szerint az adók jól elérhető helyekre lettek telepítve. Gondolva az éjszakai tájékozódás nehézségeire, az egyértelmű tereppontok könnyen beazonosíthatóak voltak a térkép szerint. Eltévedés, és ami a legfontosabb sérülés nem történ a verseny alatt, a megkérdezettek véleménye szerint mindenki jól érezte magát a versenyen!

A verseny vége a már hagyománnyá vált szabadban főzött vacsorával folytatódott, ami a korábbi években megszokott színvonalnak megfelelően ismét nagyon finomra sikeredett! A vacsora után a tábortűz mellett kialakult beszélgetésekben szinte mindenki részt vett valamilyen formában. A verseny alatt aktívan üzemelt a HA8ARDF alkalmi hívójelű állomás is, aminek operátorai: HA8BE Béla, HA5NP Robi, és HA6PX Csaba.

Köszönjük a verseny rendezésében segítő minden klub - és nem klubtársnak az aktív segítséget! Ismételten köszönjük a MRASZ hozzájárulását a verseny támogatásához!

Nagy József-HG7JEC, vezető bíró,