Régi weboldal

Sprint és Foxoring OB 2020 július 18-19 Tatabánya

Írta: HA2QW.

foxoring ob1Besűrűsödött versenyszezonnak hála ezúttal a Sprint és Foxoring versenyszámban mérhették össze tudásukat a versenyzők.  Színhelynek Tatabányán a Turul-emlékmű közeli  terepet választottuk.  Rengeteg tervezés  munka előzte meg az eseményt.

Gerecse Tájfutó Club-tól kaptunk friss térképet, valamint segítséget a foxoring versenyszám megrendezésében.

Szombaton 15 órai kezdettel indult a verseny, két percenként rajtoltatással mindegy 40 perc alatt mindenki a terepen lehetett. A leggyorsabbak sprint verseny lévén az elején indulók már  be is érhettek a célba.

Vasárnapi foxoring versenyre 9 órára érkeztek a versenyzők a verseny központba, majd közösen a rajt helyre vonultunk.  Hasonló módon mint előző nap itt is gyorsan lement a rajtoltatás, viszont még ekkor csak kevés versenyző érhetett be, mivel jelentősen hosszabb, embert próbálóbb a feladat.  Most a tájékozódáson és a vevő érzékenységén volt a hangsúly. Kis teljesítményű (kis hatósugarú) adókat kellett megkeresni az előzőleg a térképre felrajzolt körökben.foxoring ob2

Mindkét versenynapon a legifjabbaktól a legtapasztaltabbakig összesen 11 kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők.  Célba érésük  után támogatóink Toocsa Klíma és Vértes Mérleg Kft segítségének jóvoltából dinnyével csillapíthatták szomjukat.

Vasárnap 14 órakor eredmény hirdetéssel záródott a küzdelem.

A képeket itt lehet megtekinteni...