Régi weboldal

II. Orgován Ferenc kupa

Írta: Juhász Péter.

ofkupa2020 056Peskő, 2020.március 14.

A tavalyi visszajelzések alapján eldőlt, hogy hivatalossá akarjuk tenni a versenyt. Hagyományt teremteni. Az idei verseny szervezését már a tavalyi verseny után szinte azonnal meg is kezdtük. A korábbi támogatóink is azonnal mögénk álltak, így ismét egy színvonalas versenyre készültünk. A cél mindenképpen az volt, hogy az előzőnél csak magasabb színvonalú lehet. Ezt úgy érezzük sikerült is megvalósítanunk.

 A versenynaptár legelején kapott helyet az immáron második  alkalommal megrendezésre kerülő kupa verseny ami idéntől vándor kupa lett. A nevezői létszám is szépen alakult,  Szlovák és Román versenyzők is jelezték részvételi szándékukat.   Ezt sajnos a kialakult járványügyi helyzet felülírta, így csak hazai versenyzők álltak a rajthoz.

Március 14-én ragyogó napsütéses időben zajlott a verseny. Szerencsénk volt, mert a megelőző napokon meglehetős mennyiségű eső esett a térségben.

 

Ifjúsági korú és rutinosabb versenyzőink nagy várakozással és lelkesedéssel tekintettek az eseményre. Itt szeretném megköszönni Tóth Csabának a fiatalok felkészítésében és a rendezésben való segítségét 

 A kiírásnak  megfelelően  9 óra után elkezdtek gyülekezni a versenyzők.

Regisztrációt követően rövid megnyitó keretein belül HA8ZG Börcsök Pista emlékezett meg a verseny névadójáról, Orgován Ferencről.  Ezután a versenyzők elindultak a rajthelyre.

A verseny formáját megtartottuk az első versenyhez hasonlóan, viszont  az indulókat kategóriába rendeztük a versenyszabályzatnak megfelelően.  Először URH -n kellett a meghatározott adókat megkeresni, majd a köztes célban vevőt váltani,  majd RH adókat megtalálni.

A verseny végén a támogatók felajánlásából ismét megfőztük a pörköltet ami talán még a tavalyinál is finomabbra sikerült.

Ezután az eredmény hirdetésre került sor.  Vándor kupát a legnagyobb létszámmal érkező Intercisa Rádióklub vihette haza.

A kialakult helyzettől eltekintve azt mondhatjuk ismét egy nagyszerű verseny van a hátunk mögött. Sajnos egyelőre az első, de bízzunk benne, hogy nem az utolsó ebben az évben.

Szeretnék köszönetet mondani támogatóinknak  és akik bármilyen módon segítették a verseny létrejöttét.    

A képeket itt lehet megtekinteni: https://photos.app.goo.gl/

Az eredmények itt láthatók: http://www.radiostajfutas.hu/result/ofkupa2020/

A verseny követően a Héregen megkezdődött a tavaszi edzőtábor előkészületei, így versenyzőink további két napon a Gerecse térségében tölthették.

Köszönjük mindenkinek a részvételt.

Juhász Péter Gerecse

Rádióklub SE.