Régi weboldal

22. IARU Region 1 ARDF Bajnokság - Rogla, Szlovénia

RTF logo

4. versenynap

Eljött a negyedk, egyben utolsó versenynap is: szombaton a klasszikus versenyszámok 2. napja zárta a versenyt. Ezúttal fordítva, W21, M21 és M40-es kategóriák URH-n, a többi RH-n versenyzett.
Szombaton is áthaladtunk a cél területén, de a buszok néhány km-rel közelebb tették le a versenyzőket, mint előző alkalommal. Tehát a terep majdnem ugyanaz. Ez biztosítja, hogy minden versenyző hasonló körülmények között versenyezhessen. Csak egy dologban tértünk el, ez pedig az időjárás. Eddig kegyesek voltak hozzánk az égiek, de erre a napra bejött a meteorológusok jóslata: esős napnak néztünk elébe. Hasonlóan az előző klasszikus versenyhez, most is országonként és indulási sorrendben adtuk le a vevőket. Ezúttal Varga Tamás volt az első induló, utoljára Brunner Sándor hagyta el a rajt területét közülünk.

Rogla
A délutáni órákban tartották az ünnepélyes eredményhirdetést, melyen M60-es csapatunk - Moravszki János, Nagy Béla HA8BE, valamint László Károly állhatott fel a dobogó 3, fokára. Az esti órákban HAMFEST-tel zárult az esemény.

 Részletes eredmények: ARDF 2019 Classics 2 Results

 

3. versenynap

A csütörtöki versenynap a klasszikus versenyszámoké volt: W21, M21 és M40 és kategóriák RH-n a többi URH-n futottak.
Reggel 8 körül buszokkal indultunk a rajthelyre. Már a buszról kiszúrtuk a cél területet, de még zötyögtünk néhány kilómétert a megállóig. Országok- és a csapattagok indulási sorrendje szerint sorba rendeződve adtuk le a vevőket. Ezután egy-egy katonai sátorban vártuk a rajtba szólítást. Rajtidő előtt 15 perccel kellett belépni a zónába, ahol ellenőrizték a rajtszámokat, SI dugókákat, majd átadták a térképet és elhelyezhettük a térképtartónkban. A következő 5 percben vevő felvétel, majd rajt. Legelőször HA8BE indult neki a terepnek. Utolsó induló Moravszki János volt. Rogla 4 16
 
A csapatból jómagam, HA2QW, értem legelőször célba, ahol a kísérőink vártak. A céladótól mindegy 150m befutó folyosón kellett végig futni a célig, majd kiolvasták a dugókánkat, és megkaptuk az eredmény cimkét. Utánam HA8BE Béla következett, majd sorra érkeztek a többiek is.  
 
A terep  emelkedőkkel tarkított, javarészt fenyőerdőből állt, rengeteg forrás, ingoványos, vizes területtel. Rövidhullámon ez nem jelentett különösebb problémát, de URH-n bizony nagyon erős reflexió nehezítette a versenyzők dolgát. Minden tudást be kellett vetni az eredmény érdekében!
 
A délutáni órákban közölték, hogy egy ukrán versenyző nem érkezett be a célba. Elindították a keresést, igénybe véve a szlovén közigazgatás által biztosított mentőegységeket. Csapatunk több nemzet tagjaival karöltve felajánlotta, hogy segít a keresésben. Miután a rendőrség nem engedte, hogy kimenjünk a terepre, ezért mindenki készenlétben várta, hogy segíthessen. Még másnap a reggeli órákban is így volt, amikor jött a hír, hogy kisebb zúzódásokkal megkerült a versenyző. 
 
A pénteki napot pihenéssel töltötte a csapat. Lehetőséget kaptunk egy közeli fürdőhelyre látogatni, valamint mások egy kolostort tekinthettek meg és egy borászatban borkóstolóval vendégeltek meg minket. 
 
M70 2. helyezett csapat: Börcsök István HA8ZG , Mátrai István HA4XA, Dr Paál András HG0HK
 
Az esti órákban tartották meg az eredmény hirdetést, melyen csapatban M70-es kategóriában Börcsök István HA8ZG , Mátrai István HA4XA, Dr Paál András HG0HK felállhatott a dobogó második fokára. 
 
Szombaton a  klasszikus versenyszámok 2. napja lesz, ezúttal fordítva: W21, M21 és M40-es kategóriák URH-n, a többi RH-n versenyez.
 
Esti órákban eredményhirdetés, utána HAMFEST zárja az eseményt.  
 
Részletes eredmények: ARDF 2019 Classics 1 Results

A szombati startlista itt érhető el: ARDF 2019 Classics Start List 2

2. versenynap

Szeptember 4-én szerdán a Sprint versenyszám következett a versenyközpont közelében. Első versenyzőnk 10:10-kor állt rajtzónába, az utolsó 11:14-kor indult neki a pályának. Szerencsére az időjárás ma is kegyes volt a versenyzőkhöz.

Eredményeket  tekintve ismét Piroska remekelt és jóvoltából újra felhangozott a magyar himnusz.
 
Kiemelkedően szerepeltek még: 
M60 - Férfi 60
4. helyezett Moravszki János

W50 - Női 50
5. helyezett Zarnóczay Klára 
 
M40 - Férfi 40
7. helyezett Mucsi Mihály 
 
M50 - Férfi 50
7. helyezett Brunner Sándor
 
 
További részletes eredmények: ARDF 2019 Sprint Results
 
Csütörtökön a klasszikus versenyszámok első napja vár a versenyzőkre. F21, N21 és F40 -es kategóriák 80 m-es vevővel, a többi kategória résztvevői 2 m-es vevővel versenyeznek a kijelölt pályákon.
 
A csütörtöki startlista itt érhető el: ARDF 2019 Classics Start List

 

1. versenynap

A mai elsõ versenynappal kezdetét vette a 22. IARU Region 1 ARDF Bajnokság Roglán, Szlovéniában.

A magyar csapat 22 versenyzővel, 1 fő csapatvezetővel és 4 kísérővel képviselteti magát. A fiú és leány 19 éves korosztályban sajnos nincs versenyzõnk, a többi kategóriában van magyar induló. 

rtf csapat 2019

 Elsõ nap a Foxoring versenyeket tartották.  A kiemelkedõ hazai eredmények a következõk:

W50 - Nõi 50
5. helyezett Radics Anna Mária
6. helyezett Zarnóczay Klára HA0RZK

W60 - Nõi 60
1. helyezett Lászlóné Hornyai Piroska

M40 - Férfi 40
3. helyezett Mucsi Mihály

M60 - Férfi 60
2. helyezett Moravszki János

 

További részletes eredmények: ARDF 2019 Foxoring Results

Holnap a sprint versenyszám következik 10 órai rajttal.  Az elsõ magyar versenyzõk Krajcár Lajos, Brunner Sándor és Paál András a 6-os csoporttal rajtolnak 10:06-kor.
A holnapi startlista itt érhető el: ARDF 2019 Sprint Start List