Régi weboldal

Rádiós Tájékozódási Futó Országos Bajnokság 2019

RTF logoAz idei RTF OB a DÉLÚT Homokháti Hungária Kupa eseményeivel párhuzamosan zajlott augusztus 16-19 között. Egy évvel ezelőtt felmerült, hogy az 5 napos Hungária Kupán tartsuk meg az idei RTF OB-t, ezáltal lehetőséget biztosítva a tájfutóknak arra, hogy megismerkedhessenek a mi sportágunkkal is. Ennek a jegyében telt el az első nap délutánja Kisszálláson: László Károly és Lászlóné Hornyai Piroska segítségével foxoring terepre vártuk a tájfutókat.

A kezdeményezés jó ötletnek bizonyult: már  az első fél órában minden saját- és tartalék vevőkészülék is gazdára talált a kíváncsi sporttársak körében. A tisztás, ahol tábort vertünk, tele lett rádiósokkal és az őket hallgató, tőlük tanuló sportolóval. Volt, aki elsőre ráérzett a rókavadászat mikéntjére, izgalmára, és sorban fogta az adókat.

A rádiós tájfutók számára az év meghatározó versenye az OB, ami másnap, szombat délután a klasszikus URH versenyszámmal indult. Külön jelentőséggel bír, hogy szeptember első felében Szlovéniában kerül megrendezésre a RTF Európa Bajnokság, és így kitűnő felkészülési lehetőséget nyújt az OB-n való részvétel.

Az URH pályák megtervezéséért hálás köszönet HA8ZG Börcsök Pistának. Ide is szeretettel vártuk az érdeklődőket; sokan éltek a lehetőséggel.

Harmadnap délelőtt Kisszálláson a klasszikus RH versennyel folytatódott az eseménysorozat a Dékány Péter által tervezett pályákon.

Az utolsó napon Balotaszállás környékén állítottuk fel a versenyközpontot az alábbi programmal: délelőtt foxoring, délután sprint. A tűző nap és a 35 °C sem riasztotta el azt a néhány tájfutót, akik először próbálták ki a sprintszám sajátosságait. A foxoring pályákat László Károly és Lászlóné Hornyai Piroska tervezte meg, míg a sprintet HA3PA Nagy György.

Mind a négy nap terepére jellemző volt a jellegzetes alföldi homokbuckás erdő, változó futhatósággal, nyílt részekkel. Helyenként a magas aljnövényzet jelentett nehézséget a haladásban.

A versenyeredmények az alábbi oldalon megtekinthetők: RTF OB Eredmények

Külön köszönet a verseny előkészítésben és lebonyolításában nagy szerepet játszó személyeknek:

- Pál András - technikai háttér
- Paskuj Mátyás, a Hungária Kupa elnöke – helyszín és térkép
- Fent Mariann – teljes SI készlet
- Skrop Róbert – vevők biztosítása a kisérő verseny résztvevői számára

Találkozunk szeptember 2-án a szlovéniai Európa Bajnokságon!