Régi weboldal

Körösök Völgye Rádiós Tájfutás - (Gyula-Városerdő)

Írta: HA8BE.

FOX RH 2019 0442019.05.25-26-án három versenyszámban került megrendezésre a Körösök Völgye elnevezésű RTF verseny Gyula-Városerdő térségében a Fekete körös szomszédságában lévő árvízi tározó ártéri erdőjében. A DALERD Zrt. erdei iskolában volt a verseny centrum. Gyorsasági verseny a park erdőben az iskola körül a klasszikus RH és URH verseny a Mályvád szükség árvíztározó területén volt megrendezve.
- Sajnos a május igen esős volt, természetesen az erdő teljesen felázott az utak alig, vagy csak nehezen voltak járhatók. A versenyt nehezítette a terepen normál időben csak száraz árkok, most azok vizes árkokká változtak (vízi futás).

Szerencsére a két nap alatt nem esett eső és így a versenyprogramot nem kellett módosítani, minden a tervezett időpontban került lebonyolításra. Napsütéses szép idő volt. A start és a cél helyek gyalog megközelíthetők voltak, így gk. mozgás, alig volt(telepítők). Gyorsasági versennyel kezdtünk, rendben lezajlott. Délután az URH klasszikus versennyel folytatódott a megmérettetés.
Sajnos technikai probléma közbejött. Az egyik adó csak később az első rajt után tudott segítséggel elindulni, ezért ezt az adót nem kellett megkeresni. Az adó már csak arra volt jó, hogy a periódust kitöltse, az értékelésbe nem számított bele. Célba érkezés után a versenyzők különböző kritikákat fogalmaztak meg (vérmérsékletüknek megfelelően) a nehéz terep miatt. Természetesen később egymás között megbeszélték.

A vasárnap sem volt könnyebb. Az adókat időben tudtuk letelepíteni. A verseny időben indult, technikai probléma nem volt és a versenyzők kedély állapota is jó volt. Az előző nap eseményéből már felkészülve a nehéz terepre való tekintettel könnyebben vették az akadályokat. Több versenyző nagyon jól teljesített. A cél közel volt az erdei iskolához, így időben tudtak tisztálkodni és felkészülni az ebédre. Többen igyekeztek haza, mert az EU szavazáson részt kívántak venni. Közben a telepítők is beérkeztek a táborhelyre. Nagy segítség volt, hogy időközben az eredmények is megszülettek, köszönet az értékelőknek. Az ebéd után nem sokkal meg tudtuk tartani az eredményhirdetést, így mindenki időben ért haza. A rendezők számára nagyon tanúságos és érdekes volt. Remélem, hogy a versenyzők jól érezték magukat és elégedettek voltak a környezettel és a versennyel.
33 nevezés érkezett 11 kategóriában.
Köszönöm a MRASZ támogatását, segítségét az Aranyhomok Rk.  elnökének, tagjainak  a lelkes sarkadi  valamint a megyei rádióamatőröknek és a családtagoknak.

Remélem, hogy jövőre is meg tudjuk rendezni a Körösök Völgye RTF versenyt!

Sarkad, 2019.06.04.

Vezetőbíró: Nagy Béla / HA8BE