Régi weboldal

Gyorstávírász OB 2023

Írta: HA3NU.

20231111 174929

A sok egyéb program miatt az idei esztendőben is év végére tolódott a gyorstávírász országos bajnokság. November 11-én gyűltek össze a MRASZ székházában a versenyzők, hogy megmutassák tudásukat. A szakág főleg a mai világban köztudottan nem vonz tömegeket, de azért szerencsére még vannak fiatalok akiket érdekel ez a tevékenység. Az sajnálatos, hogy az utánpótlás korú lányok (egy kivétellel) nem tették tiszteletüket a versenyen, pedig van néhány ígéretes tehetség köztük. A résztvevők szempontjából viszont pozitív volt, hogy többen is először vettek részt országos bajnokságon. Összeségében 12 egyesület 26 versenyzője mérte össze tudását a különböző kategóriákban és versenyszámokban. Az érvényes szabályzatnak megfelelően néhány kategória ezúttal is összevonásra került.

A verseny vezetőbírói/segítői
Weisz László HA3NU (vezetőbíró/adásbíró)
Németh János HA5VY (vétel+RUFZ+MR)
Marozsán Miklós HA5OM vétel ellenőrzés
Pánczél Lajos HA3GO vétel ellenőrzés
Varró Tamás HA8RT értékelés

A program a megszokott menetrend szerint vétellel indult. A versenyszámot egyszerre lehetett lebonyolítani az összes kategóriának olyan módon, hogy a kezdők helyére folyamatosan ültek be a "profik", így elegendőnek bizonyult a kialakított munkahelyek száma.
Délutánra maradt az adás és a gyakorlati versenyszámok, melyeket sikeresen végrehajtottak a versenyzők.
A verseny során technikai fennakadás nem volt, így a korábbi gyakorlatnak megfelelően 6 órakor lehetett eredményhirdetést tartani.
Az eredményeket áttekintve elmondható, hogy az első helyezéseket, igazolva tudásukat, többnyire a válogatott versenyzők vitték el. A tavalyihoz hasonlóan az utánpótlás kategóriában Versegi Attila HG8CK teljesítményét kell kiemelni, aki 14 évesen az összesített listán sok felnőttet megelőzve, az előkelő 3. helyezést ért el. Szintén dícséretes Szalontai Natasa teljesítménye, aki először indult OB-n és harmadik helyezést ért el az utánpótlás korúak között. A csapatversenyt szoros küzdelemben a Salgótarjáni Városi Rádióklub nyerte.
A verseny végén Feco HA8KW szürke marhából készült remek borjú pörköltjét és Andi HA7YB finom süteményeit kóstolhatta meg.

pdf icon
Gyorstávírász Országos Bajnokság
         
pdf icon   pdf icon   pdf icon
Női/Férfi   Összetett   Csapat