Régi weboldal

Gyorstávírász Országos Bajnokság 2021

Írta: MRASZ.

gytob2021Mérsékelt érdeklődés mellett zajlott az idei gyorstávírász OB a MRASZ Királyhelmec úti székházában.  Az előző évben nem tudtuk megrendezni a bajnokságot ami szintén nem tett jót a sportágnak. Többen a régi stabil versenyzők közül betegség miatt nem tudtak részt venni.  Különösen nagy veszteség HA3GQ Zsuzsika aki a nyáron tette le örökre a billentyűt. Csupa szív embert vesztettünk el személyében. Összesen 25 versenyző jelent meg a kezdésre.  A kis létszám miatt több kategóriában nevezés sem volt, vagy össze kellett vonni azokat.

Utánpótlás kategóriákban csak a legfiatalabbak indultak (16 év alatt) 5 leány és 5 fiú versenyzőnk volt.  Ők három kivétellel mindössze 6 hét alatt jutottak el oda morzetanulásban, hogy azokban a versenyszámokban amit teljesíteni tudtak el tudják osztani a helyezéseket, de ami fontosabb motivációt tudjunk adni a további gyakorláshoz.

A felnőtt eredményekből látszik, hogy régen volt verseny, nem napi szintű a felkészülés.  Tavaly nem rendeztek VB-t és az idén is csak HA8RT Tomi képviselte hazánkat egy hiányos mezőnyben.

A verseny előtti nap már gyülekeztek a messziről jövők.  Verseny közben a kalóriabevitelről HA7YB Andi nonstop készült süteményei gondoskodtak, verseny után pedig egy HA8KW Fecó vezetésével készült marhapörkölttel vártuk a verseny résztvevőit.

Az OB vezetőbírója HA5OV Péter, segítői HA2QW Lali, HA5OM Miki, HA2NA Attila és HA6PX Csaba voltak.

A táviratok értékelésébe besegítettek a jelen lévő szülők HA2UF Rajmunkd és HA5MIG Zoli.  Az értékelés HA8RT Tomi programjával történt.

Az verseny végeredménye megtekinthető itt:

https://mrasz.hu/szakagak/gyorstaviraszat