Régi weboldal

2019 évi Jászszentlászló Kupa „Győrök Imre” Rádiótávírász Emlékverseny

Írta: HA8KW.

versenyJászszentlászlói Spotegyesület rádiós szakosztálya (a HA8KUX rádióklub) 2019. június 01. napján a rádióklub alapítójának emlékére és tiszteletére 14. alkalommal szervezte meg a Jászszentlászló Kupa „Győrök Imre” Rádiótávírász Emlékversenyt, ahová Jászszentlászlóról, Szegedről, Kiskunfélegyházáról, Monorról, Dunaharasztiról, Szekszárdról és Ceglédről is érkeztek versenyzők.

A versenynek ezúttal - mint legtöbbször - a helyi Arany János Közösségi Színtér adott otthont.

Reggel 8 órakor már az összes nevezett résztvevő megérkezett, így a 8:30-ra meghirdetett megnyitó is időben elkezdődhetett. A verseny maga 9:00-kor kezdődött a vétel versenyszámmal, melynek során először a betűs távíratok, majd a számos távíratok vétele folyt le „ki meddig bírja” alapon. Ezután két zsűrinél az adás versenyszám következett, melynek során szigorúan csak kézi billentyűvel lehet adni; 1 percig a betűs táviratot és 1 percig a számos táviratot.

 A verseny értékelésében a rádióklubok, egyesületek csapatversenye mellett női és férfi egyéni kategóriákban is kiosztásra kerülnek érmek és kupák a dobogós helyezettek részére, és minden résztvevő oklevelet kap.

Idén női kategóriában a Ceglédi Rádiós Sport Egyesület versenyzője Kiss Andrea (HA7YB) győzedelmeskedett, a Jászszentlászlói SE legjobb női versenyzője Marton Erzsébet volt, aki 2. helyezést ért el.

A férfi kategóriát a Szekszárdi Rádióklub versenyzője Weisz László (HA3NU) nyerte, 2. és 3. helyen a Jászszentlászlói SE két versenyzője, Marton Sándor (HA8RG) és Provics Ferenc (HA8KW) végzett.

Csapatban a Jászszentlászlói SE hozta el a győztesnek járó kupát.

A szervezők köszönetet mondanak a Fókusz Takarékszövetkezetnek (díjak), a Jászszentlászlói Sportegyesületnek (különdíjak), Nagy András polgármester úrnak (vendéglátás), valamint a Magyar Rádióamatőr Szövetségnek (érmek, oklevelek) támogatásukért.

Provics Ferenc HA8KW
rádiós szakosztály vezető
Jászszentlászlói SE