Régi weboldal

Fiatalok a 2019. évi YO-DX-en.

Írta: HA7AR.

 

CsapatMég a bulgáriai kalandunk előtt felmerült az ötlet, hogy a motiváltabb fiatalokat szedjük össze és az alapok tisztázása után versenyezzünk egyet közösen. (Azonnali sikerélmény, sok hívó állomás és összeköttetés.)

Az állomás adott volt: HG6N, Karancs. Csaba (HA6PX) és Gyula (HA6NY) vezetésével.

Már csak a verseny volt kérdéses, de végül Tomi ajánlatára a Román DX mellett döntöttünk, eleinte kételkedve az induló állomások számában.

HA3SB Bálint a Délibe érkezett Siófok felől, én ugyan Vác felől indultam, de a biztonság kedvéért elé mentem a pályaudvarra. Itt vett fel minket Tomi, és barátja Gábor a sofőrünk, aki arról is gondoskodott, hogy ne legyen unalmas utunk Salgótarjánig…

 004De utána siettünk is fel A hegyre, mert szorított az idő. A kellő ponton letettük a kisbuszt, Nivára váltottunk(…). A csapat kettészakadt, mert csak két fordulóval tudtunk feljutni.

Míg a csapat második felére vártunk, felmásztunk a nem messze lévő kilátóba. Pazar kilátás nyílt, gyönyörű panorámával. A versenyállomást is érdekes volt madártávlatból nézni.cw vid

A verseny előtt gyorstalpalót kaptunk az állomásról, versenyzésről, miközben az antennák, koaxok és egyéb kábelek között próbáltunk kiigazodni. Pár telefonhívás, megtette a hatását.

Ugyan eléggé kicentiztük, de pont 14 óra tájban készen állt az állomás. Megkezdtük a forgalmazást. A jól bevált technikát követtük, egy ember szorzózott, egy ember CQ-zott, egy inbandozott, s így váltottuk egymást.

vid

Első nap este Gábor kalandos út árán, de felhozta Gyulát is az állomásra. Ő is ellátott minket pár jó tanáccsal a versenyzést illetően.

Az éjszaka érdekesen telt, mivel a személyek és az ágyak száma nem volt egyensúlyban… HI

Másnap reggel még megpróbáltunk belehúzni a QSO-számba, az éjszakai gyenge ráták ellenére.

YODX HG6NVasárnap kora délután állomást bontottunk és rendet raktunk magunk után. Majd két csapatban elindultunk lefelé: Léna és én gyalog, a többiek autóval.

 

Leérve egy megkésett közös ebéd közben kiértékeltük a versenyt, további tanácsokat kapva és tanulságokat vonva le. Majd Csabától és Lénától elbúcsúzva elindultunk - kisebb nagyobb kerülőkkel - a főváros felé.

001   002 003 

A versenyen résztvevők:

Operátorok: HA3SB Bálint, HA6AA Léna, HA8RT Tomi, HA7AR Gellért.
Felügyelet:  HA6NY, HA6PX

(+Gábor)

73/88!

HA7AR Gellért