Régi weboldal

Köszönet a munkátokért!

Írta: MRASZ.

lomtalanitasÁprilis 6-ára hirdettük meg a MRASZ székház lomtalanítását.

Segítséget kértünk tőletek a kidobásra ítélt eszközök kihordásához, a kert rendbe tételéhez, fűnyíráshoz, fűrészeléshez, a földelés beásásához. Ezek közül a legfontosabb volt természetesen a belső terek használatba vételéhez szükséges takarítás. Kissé bizonytalanok voltunk, vajon hány önkéntes rádióamatőr fog jelentkezni, de azért titokban reménykedtünk! Most már elmondhatjuk, hogy a megjelentek száma messze felülmúlta várakozásunkat!

Csaba (HA6PX), Rajmund (HA2UF) és Viktor (HA2QE) már péntek délután elkezdték a munkálatokat. Ősszel visszavágott diófa, melyről kiderült, hogy menthetetlen, kivágásra került..ha3in ha6px   A ház felújítása közben visszamaradt fémhulladékot Rajmund a tőle megszokott precizitással flexelte oly méretűre, hogy a lehető legkevesebb helyet foglalja majd el a konténerben. Norbi (HA3IN) pedig az elektronikai hulladékot szállította el.

Másnap 9 órára volt meghirdetve a lomtalanítás, nagy örömünkre már nyolc óra tájékán elkezdtek érkezni az amtőrök és családtagjaik. 9 óra környékére összeállt a csapat. ha2ufElső lépésként a mosókonya kitakarítását kezdtük, hogy ide tudjuk tenni a megmentésre ítélt tárgyakat. Közben a régi vegyestüzelésű kazán kivitelére is tettünk kísérletet, de férfiasan be kell vallanunk, ebbe beletörött a bicskánk. Itt jegyzem meg, hogy aki szeretné megkaparintani a 49,3kW-os alig használt vegyestüzelésű kazánt, az jelentkezzen, és már viheti is. A bátor jelentkező úgy készüljön, hogy kb. 400kg a súlya és lépcsőn kell kivinni az épületből. kazan  kazan adat

Viktor (HA2QE) és Attila (HA5JA) feleségei Brigi és Etelka elkezdték készíteni az ebédnekvalót, közben több csoportban elkezdődött a lomtalanítás. Úgy szaladt az idő, hogy Brigi hangos invitálására lettünk figyelmesek, hogy elkészült a gulyásleves és fáradjunk ki a filagóriába ebédelni. Az ebédet mindenki 10 pontosra értékelte, és még desszert is előkerült a végére. gulyasEgy rövid beszélgetést követően tovább folytatódott a lomok kihordása az épület elé, hogy majd a konténerbe ne kelljen messziről bepakolni.

Délután 3 környékére kiürítettük a mosókonyhát, műhelyt és az alagsort. Igy elérhetővé vált a QSL iroda bejárata, igy nem kell Csabának (HG5DX) akrobatákat megszégyenítő mozdulatokkal bejutnia az irodájába. Délután 5-re végeztünk a fő feladatainkkal, de sajnos a földelés beásása, és a fűnyírás már nem fért bele az időnkbe. Erre várjuk a jelentkezőket.

A következő lépés a konténer megrendelése volt, de az internet adta lehetőséget kihasználva találtunk egy olyan céget, aki elszállította a lomokat. Előzetes becsléseink alapján úgy 9-11m3 –re saccoltuk, de a legnagyobb meglepetésünkre 36m3  lett a vége.

Egy jól sikerült közös munkán vagyunk túl. Jó hangulatban telt az egész nap, hiszen az időjárás is kegyes volt hozzánk, ennek köszönhetően a néha nehéz munkát is így könnyebb volt elviselni!

A megjelentek mindegyikét nagy köszönet illeti meg az elnökség részéről, hiszen bebizonyosodott, hogy egy értelmes cél érdekében sokan hajlandók időt, pénzt, fáradtságot nem kímélve tenni a köz érdekében!

Végezetül álljon itt azok neve, akik dolgoztak ezen a hétvégén a MRASZ székházban:           

Bredán Viktor HA2QE Dorog
Bredánné Brigi   Dorog
Bischoff István HA5TI Budapest
Halmi Béla HA4YF Székesfehérvár
Harmuth Tamás   Pécs
Harmuth Zsolt Tamás HA3TA Pécs
Harmuthné Beáta   Pécs
Hegedűs Norbert HA3IN Pécs
Holop Attila HA2NA Esztergom
Joubert Attila HA5JA Budapest
Koloh János HA4FY Székesfehérvár
Koch Bálint   Budapest
Lázár Gábor   Budapest
Mehringer Rajmund HA2UF Biatorbágy
Menyhárt Gellért HA7AR Vác
Molnár Csaba HA6PX Salgótarján
Temesvári Etelka   Budapest
Vázsonyi Sándor HA7JJS Ócsa
Viczián László HA5MA Budapest
Dallos László HA7PL Ócsa

Budapest, 2019. ápr. 10.

Dallos László
    elnök