Régi weboldal

NVESZ Díjátadó Gála

Írta: Illés Evelin.

 

nvesz 2024A Nemzeti Versenysport Szövetség Elnöksége február 28-án délután ünnepélyes keretek között megtartotta 7. éve megrendezésre kerülő éves gáláját és átadta a 2023-as évre vonatkozó "Év Sportolói" díjakat, melyre ezúttal a Marriott Hotel egyik rendezvénytermében került sor, kiváló kilátással a Dunára. Az NVSZ 37 szövetségének 64 kiválósága vehetett át díjat az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért.

Érdemes tudni, hogy csak Európa- és Világbajnokságokon dobogós helyezéseket elért versenyzők pályázhattak a címre. A díjakat nem mások adták át, mint többek között Dr. Mészáros János (NVSZ elnök), Schmitt Pál, (volt köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja), Dr. Schmidt Ádám (Sportállamtitkár), Dr. Deutsch Tamás (a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, Európai Parlamenti képviselő), Dr. Mocsai Lajos (BEK-győztes edző, valamint Európa-bajnok, világbajnoki és olimpiai ezüstérmes egykori kézilabda szövetségi kapitány, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet fenntartó kuratórium elnöke). A műsorvezető az elmúlt évekhez hasonlóan Csisztu Zsuzsa volt.

A 2023. évben nyújtott sporteredményei alapján a női rádióamatőrök között az idei évben Illés Evelin vehette át a megtisztelő címet (világbajnoki 3. helyezés Morse Runner versenyszámban), míg férfi kategóriában Tóth Patrik volt a díjazott (világbajnoki 3. helyezés vétel versenyszámban).

Külön öröm volt számukra, hogy ezt a díjat egy és ugyanazon évben kaphatták meg, hisz Patrik és Evelin jó barátok és sporttársak is egyben. Egymást folyton a gyakorlásra és a versenyeken való részvételre buzdítják és alapvetően számíthatnak egymásra. Mindketten a Siófoki Rádióamatőr Klub versenyzői. Hálás köszönet jár tanáruknak, Turjányi Józsefnek a felkészítésükért, akitől a morzézás alapjait elsajátíthatták.

Anvesz 2024 1 rendezvényen képviseltette magát a Magyar Rádióamatőr Szövetség elnöke, Molnár Csaba is és a szövetségi kapitányunk, Weisz László is. Az NVESZ Év Sportolója díjra a Magyar Rádióamatőr Szövetség nevében ők jelölték a versenyzőket.

Az esemény jó hangulatban telt. A díjátadót sok színes fellépő tette izgalmassá, voltak közöttük zenés és táncos produkciók is. Az ünnepség zárásaként egy finom vacsorával látták vendégül a résztvevőket. A menüsorban a tigrisráktól, a báránybordán át, a Angus Ribeye-on keresztül, a mangós panna cottáig bezárólag minden finomság szerepelt.

Szívből gratulálunk díjazottjainknak és mindenkit hasonló sikerek elérésére buzdítunk. Gyakorlással minden elérhető.