Régi weboldal

World Amateur Radio Day 2024

Írta: MRASZ.

RF WDAz amatőr rádiózás világnapja az IARU 1925-ös párizsi alakulásának tiszteletére született. Ebből alkalomból minden év április 18-án rádióforgalmi versenyt rendezünk. Ezen a rádióamatőr ünnepen várunk mindenkit a 2 méteres Ultrarövidhullámú és a 80 méteres rövidhullámú sávokon egy rövid riportváltásra.

A versenyben magas pontszámot érnek a legfiatalabbak és a legidősebbek. A szorzók az elért életkorok. Ez a gyors verseny remek gyakorlási lehetőséget biztosít mindenkinek.
Kiemelt célunk, hogy a fiatalok gyakorolhassák a rádióforgalmazást, versenyzést és az idős rádióamatőrök is keresettek legyenek. Az elmúlt években sok-sok fiatal csinálta első összeköttetéseit ezeken a versenyeken és szép számmal vettek részt az idősebbek is.

Azok kedvéért akik nem állandó versenyzők készítettünk egy web-alapú jegyzőkönyvvezető programot ami nagyon hasonlít egy papírlogra. Ennek a segítségével tudnak LOG-ot küldeni a verseny RH fordulójára. A program megtalálható a https://log.mrasz.hu/ oldalon ONLINE QSO-beíró néven. Ne felejtsétek el elolvasni a használati utasítást!

Ajánlott versenyprogramok DxLog.net és az N1MM+

RH verseny kiírása

               

URH verseny kiírása