Régi weboldal

HA0DD Béla bácsi 95 éves

Írta: HA7JTR - Laci.

12Nagy örömmel írjuk ezeket a sorokat, ugyanis a püspökladányi rádióklub tagja HA0DD - Szoboszlai Béla február 5-én ünnepelte 95. születésnapját, aki a Magyar Rádióamatőr Szövetséggel egyidős. Béla bácsit a Rádiós Sportklub részéről szerveződött lelkes csapat köszöntötte ezen a jeles napon, Szabó Laci HA0HW vezetésével. A klubtagok már hetekkel ezelőtt elkezdték szervezni a „meglepetés látogatást”. Egyeztettek, készülődtek, tortát rendeltek, hogy az ünnepeltnek a szép évforduló rádiós baráti körben igazi élmény lehessen.

Mivel a Rádióamatőr Szövetség vezetése sem kizárólag az utánpótlás biztosítására figyel, így természetesen a MRASZ részéről is felvettük a kapcsolatot a Klubbal, hogyan csatlakozhatunk a köszöntők táborához. Szabó Laci – mint általában - most is segítőkészen osztotta meg a látogatás részleteit, hogy HA6PX Csaba és HA7JTR Laci az elnökségből szintén felköszönthesse a Szövetség legidősebb tagját a születésnapján.

4.jpgBéla bácsi mai napig aktívan rádiózik. Kedvenc üzemmódja a távíró, amelyet akár DX vadászatra, akár a mindennapi morze összeköttetések klasszikus QSO koreográfiája szerint szívesen alkalmaz az idő eltöltésére. Kitűnő szellemi frissességéről is kérdeztük. Mi a titka, hogy mai napig tevékeny és nem csak a hobbijában, hanem a számítógép kezelésében egyaránt? A válasz egyszerű és nagyon tanulságos volt „Az életet nagyon fegyelmezetten kell élni ahhoz, hogy ez az állapot megadassék.”

3Röviden beszámolt rádiós pályafutásáról, megmutatta állomását és mesélt az általa használt antennákról is. Bekapcsolta IC-7300-as készülékét és tartalék rádióját, amiket mindig üzemkészen tart a rádiós szobájában, hogy kapcsolatban tudjon lenni a számára kedves rádiós külvilággal.

5Az ünneplő kis csapat felett az idő gyorsan elrepült, így Csabával – pozitív élménnyel feltöltődve - elköszöntünk. A találkozó apropóján Béla bácsitól megkaptuk személyre szóló QSL lapjainkat, amit nagy örömmel teszünk majd el gyűjteményünkbe.

A látogatásról és az ajándékok átadásáról készült képeket fogadjátok szeretettel, ahogyan Béla bácsi fogadott bennünket ezen a szép vasárnap délelőttön!

Béla bácsi! Köszönjük, hogy itt vagy velünk és szép összeköttetéseket, nagyon jó egészséget kívánunk!

73 es ….  .-  .--.  .--.  -.--      -…  ..  .-.  -  ….  -..   .-  -.-- :-)