Régi weboldal

Mikulás kupa 2022.

Írta: MRASZ.

miki042022.12.04-én került megrendezésre a Mikulás kupa. Helyszíne a Monostori Erőd (Komárom) volt, mely nem szokványos terep rádiós tájfutásra, viszont izgalmas minden odalátogató számára. Szép számmal megjelentek kicsik és nagyok.

Kezdés 10 órától. Kellemes fűtött teremben üdvözölhettük a szervezőket és egymást. A Monostori Erőd nyitva volt a látogatók számára. Egy fűtött sátorban, délelőtt és délután is egy-egy mesemusical előadást megnézhetett, aki ezt a programot választotta.  Egész nap a gyerekek felfedezhették az erőd udvarát, fel -és bemászhattak az ott található kiállított járművekbe. 

 

 miki01         miki02

Részt vehettek egy, az erőd által szervezett Mikulás-rejtvény megfejtésében. Ehhez különböző helyszíneken játékos feladatokat oldottak meg.

 

 miki03

A rádiós tájfutó Mikulás kupa egy játékos sprint edzésként került megrendezésre.  Itt a kezdők és a gyakorlottabbak is részt vehettek egy „örömfutásban”. 

 miki04

A terep jól belátható, a kezdők is biztonságban érezhették magukat. Az edzők, nézelődők és érdeklődők pedig láthatták az átmeneteket és adófogásokat.

 miki05

A telepítők nagyon jól kihasználták az Erőd adottságait. Az Erőd udvarában is elhelyeztek három adót, az „S” ponton és céladón kívül, és az erődön kívül is még hét adót rejtettek el. Cselesen, hiszen aki nem nézte a térképet, hamar rájött, hogy nem mindenhol lehet átjárni, mert a vár falai nagyon jó állapotúak és igen vastagok, körben árokkal, magas sáncokkal. Bizony körbe kell futni.

 miki06

Természetesen a jó szeles, hűvös, tiszta levegőn mindenki nagyon megéhezett, ezért az ebéd is hamar elfogyott.

Délután az Erőd hivatalos tárlatvezetésén vehettünk részt. A jó hangulatú, erődbeli sétánk így, hogy már besötétedett még izgalmasabb is volt, mintha világosban mentünk volna. Hogy a gyerekek is élvezték az abból is látszott, hogy rengeteg kérdést feltettek a tárlatvezetés során.

 miki07

A nap fénypontja, a Mikulás érkezése volt. A gyerekek egy-egy kedves mondat kíséretében átvehették a mikulás csomagjukat.

 

miki10    miki08 miki09

 

Köszönöm a Szervezőknek, a MRASZ-nak, Tóth Csabának, Krajcár Lajosnak, a Mikulásnak (Mehringer Rajmund),  a Fotósnak (Juhász Péter) és a Toocsa klímának.

A beszámolót készítette: Biró Katalin Anna HA5AWJ