Régi weboldal

HG5KID újra akcióban.

Írta: HA2UF.

20220308 220348Végre valahára túl vagyunk a felvételi időszakon, egy kis covid-on, a tavasz is lassan beköszönt és szerencsére a gyerekek a RIM vevők mellett a TRX-ek VFO gombját is újra megtalálták.

Sajnos az itthoni nőnapi aktivitásról családi programok miatt lemaradtunk, de HA5NP Robi még épp idejében ajánlotta figyelmünkbe a 03.08-i német szervezésű versenyt, amit már tavaly is kipróbáltunk.

20220308 174955HA7MA Marci bevállalta az egyre terebélyesedő hársfánk és a 80m-es inverted-V bensőséges kapcsolatának kezelését egy fűrésszel az esemény délutánján, így a stáb már kedvezőbb kondíciókkal vághatott neki az esti kihívásoknak. A tavalyihoz hasonlóan az idei versenyen is örömmel fogadták a gyerekeket a résztvevők, a három ifjú hölgy - HA7GR Emma, HA7DR Dóra és HA7RA Anna -  180 QSO-val zárta a napot a szokásos biatorbágyi QTH-n, közben pár pizza is elfogyott. 

A rádióstájfutó baráti körnek köszönhetően a nőnapozás után a környebányai erdei iskolában folytatódtak a kalandok a hosszú hétvégén. Itt rövid időre hívójelet váltottunk HG8ARDF-re és kicsit kiszellőztettük a tavalyi paksi tábor kitelepülő-ládáját, meg egyúttal méretre vágtuk és bejárattuk HA8BE Béla bácsi által frissen gyártott LW antennát - csak hogy a kiszemelt végfelhasználó HA8ZG Pista bácsinak ezzel már ne kelljen fáradnia.:)

A tábor jól sikerült, ahogy azt HA2QW Lali beszámolójában olvashattátok, a zárónap délutánján egy gyors táborbontást és hazautazást követően pedig újabb forgalmi verseny várt a gyerekekre HA3IN Norbi szervezésében.

20220315 145025 20220315 152401Az URH fordulót HA7RA Anna és HA7MA Marci vállalta magára, az RH-ba HA7DR Dóra is beszállt. A 4 napos edzőtábor okozta kellemes fáradtság ellenére egész jól bírták a tempót, csak néhányszor váltottak magyarról angolra, de ezt az állomások jól tolerálták. 

A versenyből a kissé kimerült legénységgel kihoztuk a maximumot, a logok is feltöltésre kerültek.

A labda most megint nálam van, a felső sávok beindulása miatt időszerű a garázsban felújításra váró két Yagi-val megtámogatnom az antennaparkot, hogy a gyerekek jópár DX-et is magukénak mondhassanak a tavaszi-nyári időszakban.