Régi weboldal

Ha december, akkor YOTA hónap

Írta: MRASZ.

yota01Véget ért az óév és ezzel az IARU 1-es Régió Ifjúsági munkacsoportja által szervezett YOTA-hónap is.

Az idén a szokásosnál is kalandosabb volt a szervezés, esetenként a pandémia okozta karanténnal is meg kellett küzdenünk.

Akik tehették, december első napján azonnal elkezdték a forgalmazást, de a "nagyüzem" a téli szünetre esett. A MRASZ székházban tartottunk egy mini-tábort december 19-21. között, hogy azok is el tudjanak indulni, akik még nem rendelkeztek tapasztalattal. Illetve így aki tehette, az iskola utolsó napjait rádiózással tölthette. Felügyelet mellett folyt a rádiózás, volt korcsolyázás Léna HA6AA szervezésében és mindenki készített magának egy gyorsbillentyűt, amit reményeink szerint sokat fognak koptatni.

Évek óta próbálunk minél nagyobb aktivitást csinálni a YOTA hónapban, hiszen nagyon nagy gyakorlatra lehet szert tenni egy hónap tömény rádiózással. Akik éltek a lehetőséggel, mindenképpen rutinosabban folytathatják majd a munkát a rádióamatőr sávokban.

Többen első távíró-összeköttetéseiket is az aktivitáson hozták létre. Az aktivitás során a hagyományok szerint a HA6YOTA és a HG0YOTA hívójeleket használták a fiatalok összesen 7000 QSO-t naplózva.

A két hívójel csapatának tagjai: HA2LY Lili, HA6AA Léna; HA7DR Dóra; HA7MA Márton; HA8RT Tomi; HA5YN Nóri; HA5YD Dóri; HA0FOX Csongor; HA3MAR Marcell és Alice.Az aktivitást az IARU-R1 és a MRASZ közös szervezésében lezajlott YOTA-verseny zárta.

Sok magyar állomás is hozzájárult a verseny sikeréhez, köszönjük nekik!

Köszönet illeti a szülőket, segítőket akik biztosították, hogy a 2021-es évben is sikeressé vált a YOTA-hónap.