Régi weboldal

Mikulás kupa BKV Rádió Klub - 2021. december 05.

Írta: HA5OM.

    Még nyár végén, szép napos, meleg időben a BKV Rádióklub közgyűlésén született az ötlet, hogy rendezzünk decemberben Mikulás kupa rádiós iránymérő versenyt gyerekeknek. A Hármashatár-hegyi QTH-nk erre  alkalmas, szép természetes környezet és jó infrastruktúra. A szervezésben HA2QW Lajosra hárult a vezető feladat, Parrag Bea a háttér biztosításában, Tóth Csabi a lebonyolításban vállalt nagy szerepet.

December 5.-re volt kiírva a kupa és a megelőző napok nem túl kellemes időjárása után egy igazán jó havas reggelre ébredtünk. Fenn a hegyen kb. 5 cm hó és szélcsendes idő volt, -1 fok körüli hőmérséklettel. Tíz órára 24 gyerek és kb. ugyanannyi felnőtt gyűlt össze. Hóemberépítéssel, hógolyó csatákkal szánkázással kezdődött a buli. Lajos telepített egy rövid fél órás pályát, Csabi a játékos programokat vezette. A gyerekek nagy aktivitással vettek részt ezeken. Közben folyamatosan volt forró tea, rágcsálni valók és az ilyenkor már szokásos HA5YLN Évi által készített palacsinta. ( százas nagyságrendben!)  Az ebédről HA5MIG Zoli és neje Bea gondoskodtak. A túrós tésztát lehetett szalonnapörccel, vagy édesen porcukorral is választani.  (mind elfogyott).

A nap fénypontja volt, hogy jött a Mikulás! (köszönet HA5LN Tibornak) A  gyerekek egyenként vették át a csomagokat és a „Mikulásnak” mindenkihez volt néhány jó szava, tanácsa. A csomagokat Parrag Bea állította össze és édességeken kívül egy egyedülálló bögrét is tartalmaztak, ami erre az alkalomra készült. Délután egy igazán emlékezetes versenyt zártunk, ahol mindenki nyert. Jó volt látni, hogy gyerekek, felnőttek önfeledten tudtak örülni egymásnak. Köszönet a szervezőknek, lebonyolítóknak! Megérte a fáradtságot!

Marozsán Miklós HA5OM