Régi weboldal

CQ WW SSB margójára

Írta: Norbi (HA3IN).

IMG 20211031 082513Mivel a CQ WW SSB forduló az őszi szünetre esett, és a hétfő is munkaszüneti nap volt így HA2UF Rajmund feldobta, hogy eljönnének hozzám a gyerekekkel a CQ WW SSB fordulójára. Mivel még nincs meg az összes sávra az antenna és amúgy se akartuk nagyon „véresre” venni a dolgot, ezért úgy döntöttünk, hogy 20-m en a HG5KID hívójellel méretjük meg magunkat. Szerencsére kiválóan mentek a felső sávok, így nem volt az a brutális nagy tolongás 14MHz-en. Kifejezetten jó volt a gyerkőcöknek, hogy nem túrják ki őket. Érkezéskor még ki sem szálltak a kocsiból, de már is rohantak a rádió elé! A péntek esti QSO party kiváló lehetőséget biztosított, hogy megismerkedjenek a rádióval és a LOG programmal.

Be kell vallanom, hogy a vártnál sokkal fegyelmezetteben viselkedtek. Kiválóan rádióztak és mindig segítették egymást. Fél órás váltásban rádióztak, nem vitatkoztak a sorrenden, és egy pillanat sem telt el úgy hogy keresni kellett volna valakit a rádió elé. Szombat este volt aki már pizsamában ült le a rádió elé :-)

 

   

A kis csapat 1413 QSO-t létesített, ami fejenként több mit 200 QSO-t jelent és mindenkinek sikerült új DXCC-t naplóznia.
Az operátorok a következők voltak: Nemes Marcel HA3MAR 12éves, Nemes Nóra 10éves, Horváth-Dömöcsök Anna 11éves, Horváth-Dömöcsök Emma 13éves, Mehringer Dóra 11éves, Mehringer Márton HA7MA 11éves, Hegedüs David 11éves.

Én is nagyon jól éreztem magam, és végre megélhettem azt az érzést, hogy: előttem az utódom!

Gratulálok és további szép eredményt kívánok nekik!

73

Norbi (HA3IN)