Régi weboldal

CQ WW SSB verseny a Hármashegyről.

Írta: HA2UF.

 photo 2021 11 04 21 07 03A HG5KID hívójel alatt egy nagyon összetartó kis közösség formálódik a nyáron rendezett paksi utánpótlás tábor óta. A YOTA verseny után már tervbe vettük, hogy az összeszokott kis csapattal megpróbálkozunk a (leg)vadabb vizeken is. Erre nem is találhattunk volna jobb alkalmat, mint a CQ WW verseny SSB fordulója. HA3IN Norbinak köszönhetően egy nagyon jól felszerelt versenyhelyszín kínálkozott festői környezetben Pécs közelében, a Hármashegyen.
A csapat egyik részével (biatorbágyi különítmény) már pénteken kora délután megérkeztem a HG3X állomásra és berendezkedtünk HA3IN Norbi által előkészített hálókörletekbe, majd hamarosan elindítottuk a bemelegítést.
A 15m-es sáv rendkívül jól "ment", a gyerekek az alaprádió 200Watt-jával és egy kitűnő 5 elemes monobander Yagi-val halmozták az észak-amerikai állomásokat és persze jópár exotikusabb DX is összejött a verseny előtti délutánon.
Kora este kiegészültünk HA5MIG Zoli családjával és HA3IN Norbi is visszatért a Mecsek Rádióklub gyűléséről. Ettől kezdve késő estig már teljes versenylázban és versenytempóban gyakoroltak a fiatalok a hétvégi kihívásra.

Másnap reggel egy kis lazítás következett, beiktattunk egy pécsi városnézés programot kisvonatozással és ebéddel, ami nagyon jól sikerült. A visszatérést követően HA3IN Norbi tartott egy katonás eligazítást és elindult a verseny, aminek tempóját meglepően jól átvették a gyerekek.
30 perces váltásban dolgoztunk velük a pizsamák késő esti fellövéséig, majd másnap reggel újra indult a műszak a QTH-n. Az éppen pihenő gyerekek jókat túráztak az állomást körülvevő erdőben, no és persze a Nemes-családnak köszönhetően folyamatosan jókat ettek-ittak.
Összességében a két napos versenyen 18-20 órát töltöttek a kis gladiátorok forgalmazással és ezalatt 1413 összeköttetést létesítettek a 20m-es sávon.
A gyerekek nagyon élvezték a versenyzést és a közös programokat is, alig várják a következő hasonló bevetést.

A drónnal készült képeket köszönjük HG0NCB Koncz Mikinek és Koncz-Bisztricz Tamásnak!

Ifjú operátorokból álló csapatunk:

Hegedüs Dávid | Nemes Marcell (HA3MAR) | Nemes Nóra | Horváth-Dömöcsök Anna
Horváth-Dömöcsök Emma | Mehringer Dóra | Mehringer Márton (HA7MA)

 

Verseny előtti bemelegítés... (Tnx K0MO)