Régi weboldal

Ifi edzés és kitelepülés az Aranyparton

Írta: HA2UF.

photo 2021 10 01 12 03 1509.23-án az NMHH-val szervezett kezdő-vizsga teljes napját igyekeztünk az utánpótlással maximálisan kihasználni. Eleget téve egy korábbi meghívásnak, a sikeresen vizsgázó ifjak egy jelentős hányadával a vizsgaeredmények kihirdetését követő finom ebéd után útra keltünk Győrbe, ahol a Győri Egyetem villamosmérnök hallgatói és a Honfy József Rádióklub tagjai szerveztek családias összejövetelt a sokunk számára kellemes fiatalkori emlékeket idéző Lapos Tanszék melletti Aranyparton.

HA2QW Lali és HA2JP Peti munkájának köszönhetően a frissen vizsgázott ifjakat és egyetemi érdeklődőket egy 80m-es rókaadókból épített klasszikus rövidhullámú rádiós tájfutó pálya várta a közeli Püspökerdőben. A gyerekek nagy örömmel vették a kihívást, hiszen mindegyikük eredményes tájfutó is.photo 2021 10 01 12 03 11

HG1DFL Lajosnak hála nem maradhatott el az RH kitelepülés sem, így a "kihelyezett" iránymérő edzés mellett a HG5KID gyakorlott és immár sikeres vizsgával bíró operátorai - Anna, Dóri és Nóri - megkezdték a forgalmazást HA1TNX Peti irányításával. Fónia és távíró QSO-k egyaránt születtek, Lajos Cobweb antennája meglepően jól muzsikált a Duna partján.

Időközben Beus logisztikai támogatásának jóvoltából HA7MA Marci és Lili is csatlakoztak a tájfutó edzéshez és a gyerekek sötétedés előtt teljesítették a pályát.

A szervezőknek köszönjük a lehetőséget és a jól tartást, a gyerekeknek pedig még egyszer gratulálunk a sikeres kezdő fokozatú vizsgához és további sikereket kívánunk a rádiós tájfutásban.