Régi weboldal

Kezdő rádióamatőr vizsga margójára!!

Írta: Hegedüs Norbert HA3IN.

vizsga 2021 002Habár nem először van gyermekeknek rádióamatőr vizsga, de a Mecsek Rádió Klubból a csütörtöki vizsgán 2 ifjonc képviseltette magát. A 14 éves Balázs és a 11 éves Dávid kissé megszeppentek mikor további 4 lánnyal találták szembe magukat. Másnap pedig a lányok száma tovább növekedett, ugyanis a 14 éves HG5YL Dorka sikeres morse vizsgát tett.  Mi Pécsről este fél 8-ra érkeztünk fel a MRASZ székházba kissé fáradtan és nyúzottan. HA5OM Miki barátunk rögtön maga köré gyűjtötte az ifjoncokat, és  a belőle áradó hihetlen empátiával valamint nyugalommal és türelemmel kezdte meg kikérdezésüket, felkészítésüket. Mi szülők többször ránéztünk a gyermekekre, de inkább csak Mikitől próbáltuk ellesni  az oktatás fortélyait. A gyerekek csak úgy itták a szavait, nagy köszönet Miki barátunnaken ezért!  Én úgy gondolom, hogy ez az amit  nem lehet meg tanulni, erre születni kell!

vizsga 2021 001Másnap a reggeli kelés után a két fiú magától elkezdett tanulni. Dávid fiamnál még ilyennel nem találkoztam, hogy a szokásos könyörgés nélkül magától állt neki elolvasni a tananyagot. Mindkét fiú érezte, hogy a lányok kissé magasra tették a lécet, ahogy azt már mi fiúk megszokhattuk  :-)

photo 2021 09 25 19 38 43Számomra a másik nagy meglepetést az NMHH szakemberei okozák. Szigorúan még is borzasztó alázattal és kedvességgel bántak a gyerekekkel. Sikerült félretenniük a mogorva hivatali álarcot, ám kellő határozottsággal kérdezték végig a vizsgaanyagot. Mi sem fémjelzi jobban alaposságukat, hogy a gyermek vizsga kezdődött legelőször és az fejeződött be a legkésőbb. Képesek voltak egy olyan légkört teremteni a gyerekek között, ahol  azok nem feszengtek és szégyenlősködtek, hanem bátran kötetlenül tudtak számot adni tudásukról.

Külön köszönet illeti még Beust is, aki gyakorló háromgyerekes anyukaként további öt gyermekről gondoskodott a tőle megszokott szeretettel és alapossággal. Azért írok ötöt mivel a 11 éves Dóri lánya is a vizsgázók között volt.

Nagyon szeretném  remélni, hogy a tovább növekszik a gyermekek száma a hobbinkban, már csak azért is mivel ők a jövőnket képviselik!

 

Hegedüs Norbert HA3IN

Mecsek Rádió Klub

elnök