Régi weboldal

YOTA verseny a HG6N-ről (beszámoló)

Írta: HA2UF.

logo hg6n fbA Salgótarjáni Városi Rádióklub csapata az elmúlt két év munkájának köszönhetően sok fiatal taggal bővült. A gyerekek intenzíven bekapcsolódtak a rádiós tájfutó tevékenységbe és a rádióforgalmazással is elkezdtek ismerkedni. A nyári YOTA versenyen már elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy legifjabb tagjaink tudását tovább csiszoljuk a versenyállomáson éles bevetési körülmények között. Várakozásainknak megfelelően már a feljutás is óriási élményt jelentett a gyerekek számára, hiszen a QTH-t az erőteljes off-road körülmények miatt csak a rádióklub Lada Niva terepjárójával lehet elérni.

A reggeli -autók közti- átnyergelést követően simán vettük ezt az akadályt és Murphy is csak egy kis késleltetést vitt első szárnycsapásainkba - kora délután már mindegyik munkahely üzemelt és szépen gyűltek az összeköttetések távíró és fónia üzemmódban egyaránt.
Természetesen az ifjúság éppen pihenő tagjai is jól szórakoztak, az ilyen események remek alkalmat kínálnak a csapatépítésre.

Előkerült néhány pakli kártya, készült az ebéd az eredeti keletnémet grillsütőben és nem maradhatott ki a közeli kilátó többszöri meglátogatása sem. Mindezek mellett még egy kis épület-karbantartásra is jutott idő. A gyerekek élvezték a versenyzést és az együtt töltött kötetlen "bandázást" egyaránt.


A YOTA versenyt a csapat 833 QSO-val zárta, ami légkörben zajló események és az éles helyzetben debütáló ifjak tükrében kiváló eredménynek mondható.

 

 

A vasárnapi csapatunk tagjai voltak:

Nemes Marci (HA3MAR)
Szücs Bálint (HA3SB)
Zámbó Nándi (HA8DNP)
Varró Tomi (HA8RT)
Molnár Léna (HA6AA)
Mehringer Marci (HA7MA)
Mehringer Dóra (HA1MM)
Molnár Csaba (HA6PX)
Nemes Zoltán (HA5MIG)
Mehringer Rajmund (HA2UF)