Régi weboldal

IARU Region 1 – Youth Working Group

Írta: MRASZ.

yota2021Tájékoztató

IARU Region 1 – Youth Working Group (Ifjúsági Munkacsoport)
Erding, Németország – 2021. április 7.

A YOTA csapat az elmúlt hónapokban egy teljesen új programsorozat kidolgozásán ügyködött minden rádióamatőr számára. Bárki részt vehet az évente háromszor megrendezésre kerülő mindössze 12 órás versenyeinken. A program célja a fiatal rádióamatőrök éterbeli tevékenységének növelése és támogatása, valamint a YOTA terjesztése.

Hadd mutassuk be a vadonatúj YOTA Versenyt!

Az idei versenyeink május 22-én (8:00-19:59 UTC), július 17-én (10:00-21:59 UTC), és december 30-án (12:00-23:59 UTC) kerülnek megrendezésre. A versenyzők összesen 8 kategóriában nevezhetnek, a fiataloknak (25 év alattiak) saját kategóriáik lesznek. A verseny 80, 40, 20, 15, és 10 méteren, mind CW, mind SSB módban zajlik.

Az operátoroknak az életkorukat kell leadniuk, amik egyben szorzókként működnek.
Európai QSO-k 1 pontot, DX-ek 3 pontot érnek, a fiatalok pedig életkoruk szerint érnek több és több pontot. (Minél fiatalabb az operátor, a vele létesített összeköttetés annál több pontot ér.)

Az IARU R1 Munkacsoportot nagy örömmel tölti el, hogy együttműködhetünk a Magyar Rádióamatőr Szövetséggel; nekik köszönhetjük többek között az értékelő programot is.

Versenybizottságunk tagjai: Philipp DK6SP (IARU R1 Utánpótlás Munkacsoport elnöke), Markus DL8GM (IARU R1 Utánpótlás Munkacsoport alelnöke), Csaba HA6PX, és Tomi HA8RT.

A beküldött LOG-ok értékelése után a kategóriák nyerteseit a YOTA Verseny plakettjével jutalmazzuk.

A versenykiírást részletesebben a https://ham-yota.com/contest  oldalon olvashatjátok, a jegyzőkönyvbeküldés a https://contest.ham-yota.com –on történik.

További kérdéseidet a contest@ham-yota.com címen tedd fel a YOTA Versenybizottságnak.

Reméljük, Te is részt veszel a legújabb programunkon!

A YOTA Versenybizottság képviseletében,

73 Philipp, DK6SP

Youth WG Chair
IARU Region 1

Fordította: Léna HA6AA
Az eredeti sajtóközleményt itt találod (angol nyelven):
Press_Release_YOTA_Contest_20210407