Régi weboldal

Tájékoztatás az Antenna Hungária telephelyeken üzemelő átjátszókról.

Írta: MRASZ.

mrasz 300 300 pngAz átjátszók, jeladók és még számos berendezés körül húzódó több éves procedúra végére most került pont. Az Antenna Hungária Zrt. által üzemeltettet - Magyar Állam tulajdonú- telephelyein a szabályzók értelmében nem lehet ingyen egyetlen berendezés sem, és erre nekik komplett árképzési rendszerük van. Mivel ez érinti a rádióamtőr átjátszókat, jeladókat, APRS, Hamnet stb. így a MRASZ és még számos amatőr társunk elkezdte a tárgyalásokat amelyek vége az lett, hogy a piaci árból 49%-os kedvezményt –az általuk adható maximum- sikerült kihozni.

Sajnos az ajánlatukban szereplő ár továbbra is olyan magas, hogy sem a MRASZ sem pedig az egyesületek nagy része nem tudja költségvetésébe beépíteni.

Felhívjuk minden Antenna Hungária telephelyen berendezést üzemeltető egyesületet és magánszemélyt, hogy a bontásokat 2020. június 30-ig  végre kell hajtani!

Közösen keressük azokat a megoldásokat, amelyek lehetővé teszik az átjátszók új telephelyen történő üzemeltetését. Szerencsére számos helyen megoldódni látszik az átjátszók és jeladók újra indításának lehetősége, a szerződések előkészítése folyamatban van.

Magyar Rádióamatőr Szövetség