Régi weboldal

December YOTA Hónap aktivitás– DYM 2019

Írta: HA6AA.

yotamonthIdén is számos 26 év alatti fiatal készül YOTA suffixszel forgalmazni a decemberi YOTA („fiatalok az éterben”) hónapban. Az aktivitás főbb céljai, hogy az ifjúság kipróbálhassa magát a rádióamatőr hobbiban, valamint, hogy forgalmazásra ösztönözze a fiatal amatőröket.

Év közben nem sokat hallani YOTA állomásokat, mivel ezeket a hívójeleket kizárólag nyári regionális táborokban, valamint egyéb, szubregionális táborokban használjuk. Ezért született meg a Decemberi YOTA Hónap Aktivitás, amely alig két hónap múlva kezdődik. Idén decemberben több, mint 40 YOTA suffixszel rendelkező állomást hallhatunk majd az éterben.
Népszerűsítsd az aktivitást egy iskolában, vagy a helyi rádióklubban, üljetek össze a barátaiddal, rendeljetek magatoknak pizzát, és el is kezdhettek QSO-zni. Élvezzétek a pile-upot! Mutassuk be együtt a világnak ezt a jó kis hobbit, mert mi biztosra tudjuk: létezik a rádióamatőr ifjúság!
Keressétek a fiatal rádiósokat, hiszen örömmel fogadják a figyelmet. Engedéllyel rendelkező és nem rendelkező gyerekek forgalmaznak majd decemberben, tehát kérjük, vegyétek figyelembe, hogy valakinek veletek lesz élete első összeköttetése, legyetek velük türelmesek és elnézőek, hogy megszeressék a rádiózást, és kellemes élményekkel gazdagodjanak.

Természetesen diplomaszerzésre is lesz lehetőség. Ezek elnyeréséhez a teendő csupán az, hogy a lehető legtöbb YOTA állomással, a lehető legtöbb sávon és üzemmódban csináljanak QSO-kat. Négy különböző fokozat elérhető: Bronz, Ezüst, Arany és Platina. Ez a program szintén a rádióaktivitást népszerűsíti, és igazolja, hogy a rádióamatőr hobbinak van és mindig is lesz jövője. További információért látogass el a www.events.ham-yota.com weboldalra.

Ha még nem töltötted be a 26-ot, jelentkezz országod YOTA koordinátoránál (Magyarországon ez a személy HA8RT Varró Tomi), így decemberben forgalmazhatsz a megfelelő hívójellel. Mindig öröm sok új fiatalt hallani a sávokban!
Reméljük, hogy az idei Decemberi YOTA Hónap Aktivitás keretein belül először naplózunk 100.000 QSO-t. Ehhez rád is szükség van!
Tevékenységünket követheted a weboldalunkon, valamint különböző közösségi oldalakon @hamyota néven.

 

73 de YOTA PR Team

Elérhetőségeink:

Philipp Springer, DK6SP
dk6sp@ham-yota.com
+49 (0)173 / 87 59 454

Varró Tamás, HA8RT
ha8rt@mrasz.hu
+36 30 627 1661

www.ham-yota.com
www.facebook.com/hamyota
www.twitter.com/hamyota
www.instagram.com/hamyota_official

YoungstersOnTheAir IARU