Régi weboldal

2023 évi YOTA-verseny második forduló július 22-én!

Írta: MRASZ.

A Magyar Rrádióamatőr Szövetség és az IARU 1-es régió YOTA munkacsoportja július 22-n rendezi a 2023-as YOTA-verseny második fordulóját 10 és 22GMT között!

A megszokott módon az ellenőrzőszám RS/RST és az operátor életkora. Szorzók a különböző életkorok, a YOTA állomások (26 év alatt) több pontot érnek.
Díjazzuk a kategória győztesek mellett a legfiatalabb és legidősebb versenyzőt is!
Az elmúlt időszakban egyre jobb a verseny, a magyar állomások hagyományosan jól szerepelnek. Alább egy statisztika az előző fordulóról. Annyiam még nem vagyunk, mint a németek vagy hollandok, de a pontszám dícséretes.
https://contest.ham-yota.com/stats/6423172f93bab3fa09ab2055/score-country
Kapcsolj be ha teheted szombat délután, keress sok fiatalt-öreget írj sok spotot a DXC-kbe és ha forgalmaztál ne felejts el jegyzőkönyvet küldeni.
Akik hagyományos papír-logot vezetnek azok részére fejlesztettünk egy web-böngészőben futó logvezetőt amely segítségével be lehet gépelni a QSO-kat vagy akár verseny közben használható LOG-olásra.
https://contest.ham-yota.com/logger/64b2c74966769e28fb6bcced
A pontos versenykiírást és információkat megtalálod a YOTA-verseny oldalán. A szabályokat magyar nyelven is olvashatod:
https://www.ham-yota.com/contest/
Az alábbi videóban a HAM Radio 2023 kiállításon készült anyagot láthatod a 2022-es YOTA-versenyek és YOTA hónap díjátadóival. Mindkét eseményen szép számmal vettek részt magyar rádióamatőrök. Reméljük ez a jövőben is folytatódik.
https://youtu.be/09tLWywomto?t=412
Fűtsük be tehát az állomásainkat és vegyünk részt a 2023-as YOTA verseny második fordulóján!

73! YOTA Contest Commitee