Régi weboldal

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form

  • NMHH NEW
  • starjan new
  • novofer
  • entel
  • monitor alarm 2
  • lingvisztika
  • microtop
  • netmicro v1
  • ha5ti logo k
  • serleg b

URH Országos Bajnokság értékelés, végeredmény.

Írta: MRASZ.

URH ob 2019 nar                               Kedves Barátom!

 Az Ultrarövidhullámú Országos Bajnokság 2020-ban július 4-én került megrendezésre.

Böngészhetők az eredmények, LOG-ok az Értékelés 2020 menüpont alatt.

A 2020-as URH OB-ra 33 LOG érkezett a tavalyi 30-hoz képest.   40 különböző állomás volt listázható a  jegyzőkönyvekből a tavalyi 36-al ellentétben.  Talán nem csak emiatt, de pörgősebbnek tűnt a verseny amit a magas QSO-számok is mutatnak.  A HA6W éppen csak nem érte el a 100-at vegyesben! A tavalyival egyezően 16 egyesület képviseltette magát legalább egy állomással. Nagyon messze vagyunk attól a számtól amennyien csatlakoztak petíciókhoz: "mentsük meg a 2m-t".  Ez nem csak OB probléma, hanem sajnos általánosan is igaz.  A mindenkit érintő egészségügyi helyzet hatása sem elhanyagolható de mégiscsak tény.  Talán ennek tudható be az egykezelő és többkezelős állomások arányának megváltozása is az egykezelők javára.

Az ellenőrzésben nagy segítséget kaptunk a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság mérőszolgálatától akik a hétvége ellenére több mérőállomásról rögzítették a versenyt.

120 Gbyte adatot rögzítettek számunkra.   Ezen felül rendelkeztünk még 3 saját rögzítő állomással. Szokás szerint minden hibás QSO-t meghallgattunk amit lehetett.  Ezekből kb 220 db volt.  2 napos munka és még kétszerannyi ellenőrzés.   Érdemes elidőzni a hibákon, mert fontos mutatója a versenyzésnek.  Két elkülöníthető típus van.  Egyik az utólagos LOG-másolásból adódó elcsúszások, másik pedig a tényleges QSO-hiba.   Többen belejavítgatnak az EDI-fájlba. Aki érti mit csinál tegye, a többieknek nem kellene!

Örömmel láttam, hogy az idén tudunk eredményt hirdetni utánpótlás (U21) kategóriában is. A két rutinosabb "OM"  HA1LZ és HA5BL mellé jöttek a fiatalabbak Dávid és Marci.   Kérem az állomástulajdonosokat, ha már nem kusóznak segítsenek egy-egy fiatalt, hogy gyakorlatot, sikerélményt szerezzenek!

Nőknél idén is volt egy dobogónyi induló. Az egyébként U21-es HA6AA vitte az egykezelős abszolút első helyet is.

A férfi mezőny a szokásosnál nagyobb volt az előbb már említett helyzet miatt.  Csapatokból lettek egykezelők - már akik indultak.  Az elején szép QSO-számok és eredmények születtek.  Tibi, gratula a bajnoki címhez Siminek (HA5IW) a sok QSO-hoz!

A csapatversenyben HA6W a CW fordulót kivéve magasan dominált a vegyesben elért bruttó 97 QSO-val.  Jövőre   majdcsak 100 fölött lesz az!

Az egyesületek versenyét idén a Salgótarjáni Városi Rádióklub nyerte 6 állomás eredményét összesítve.   Talán, ha a pontozás olyan lenne, hogy ösztönözzön a nagyobb aktivitásra bekapcsolnának mások is...

Remélem mindenki jól szórakozott és felpörgettétek magatokat a VHF-re...
A résztvevőknek gratulálok, az érdeklődőket pedig arra biztatok, hogy próbálják ki milyen, ha nyüzsgés van 2m-en.  Találkozzunk 2021 július 3-án az URH-OB-n!

Továbbra is állunk rendelkezésre az URH-OB fórumán.

73 & DX a rendező: Mecsek Rádió Klub