RF-WD Rádióforgalmi aktivitási verseny

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

RF WD 2016 FBA rádiózás világnapja alkalmából kiírt Rádióforgalmi aktivitási verseny (RF-WD)

Rendezője: a MRASZ Versenybizottsága.
Célja: megemlékezés az amatőr rádiózás világnapján, a barátság erősítése a hazai rádióamatőrök között az e célból évente április 18.-án rádióforgalmi aktivitási verseny megtartásának keretein belül.
Ideje: évente április 18.-án 16.00 UT-tól 17.59 UT-ig.
Résztvevők: minden érvényes rádióengedéllyel rendelkező, hazánk területén tartózkodó hazai, valamint külföldi rádióamatőr, aki a versenykiírásban leírtakat elfogadja.
Kategóriák:
SO - egyéni rádióamatőrök (csak összesített);
MO - közösségi rádióamatőrök (csak összesített).
UTÁNPÓTLÁS – egyéni, vagy közösségi állomásról, 18 éves korig.
Sávok: 40 és 80 méter, figyelembe véve az IARU Region 1. sávfelosztásra vonatkozó ajánlásait.
A DX sáv-szegmensekben hívás-kezdeményezéssel (CQ) az aktivitási versenyzés nem megengedett.
Adásmódok: távíró (A1A), távbeszélő (A3J).


Hívás: CQ HA és az állomás hívójele.
Aktivitási verseny-összeköttetés: csak közvetlen módon, hazánk területén tartózkodó állomások között létesített összeköttetések érvényesek. Mindenki dolgozhat mindenkivel sáv- és üzemmód-váltási korlátozás nélkül. Ugyanazon állomással sávonként és üzemmódonként egy-egy összeköttetés létesíthető.
Riport: RS(T) + folyamatos sorszám 001-gyel kezdődően sáv- és üzemmód váltástól függetlenül.
Pontozás: minden hibátlanul naplózott összeköttetés 1 pont. Szorzók: nincsenek.
Végeredmény: a naplózott összeköttetések után járó pontok összege.
Megjegyzés: adott összeköttetés után a pont levonásra kerül, amennyiben a naplózott partner- hívójel (adott sávon és üzemmódban) legalább másik három jegyzőkönyvben nem szerepel, vagy a vett hívójel, riport hibás, illetve a naplózott összeköttetések közötti időeltérés meghaladja a 2 percet.
Értékelés: értékelésre kerül minden jegyzőkönyvet küldő rádióamatőr állomás.
Jegyzőkönyv: készüljön CABRILLO, vagy TXT fájl formátumban, mely elküldhető postai úton, elektronikus adathordozón (floppy, CD), illetve e-mail-ben, csatolt fájlként. A jegyzőkönyvben szereplő összeköttetéseknek tartalmaznia kell: dátum, idő, frekvencia, partnerállomás hívójele, adott és vett riport.
Postázási határidő: az aktivitási versenyt követő 15. nap (postabélyegző, illetve e-mail dátum szerint).
Cím: MRASZ Versenybizottsága 1037 Bp. Királyhelmec u. 9. Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Az e-mail tárgysorában fel kell tüntetni a verseny nevét, hívójelet, kategóriát, pl: RF-WD HA3DX MO.
Eredményhirdetés: a verseny végeredménye a versenyt követő 60 napon belül közzétételre kerül a MRASZ honlapján (www.mrasz.hu)
Díjazás: minden értékelhető jegyzőkönyvet küldő rádióamatőr emléklapot kap, amely elektronikus úton letölthető az eredményjegyzékből. A két kategória I.-III. helyezettje a MRASZ Gála keretein belül veheti át az érmeket és okleveleket. Rádióamatőr üdvözlettel! MRASZ Versenybizottsága

00