Samuel Morse Diploma kiírás

Rádióamatőr aktivitás a 225 éve született Morse emlékére.

morse awardA MRASZ emléket kíván állítani a morzeábécé megalkotója születésének 225. évfordulója alkalmából.

2016. április 14-én 00.00 UT és 27-én 24.00 UT között alkalmi hívójelek fognak szólni a sávokban, a megfelelő feltételeket teljesítő állomások letölthető emléklapot igényelhetnek.

SAMUEL MORSE nevét kell tudni kirakni az egyes betűket jelképező hívójelekkel létesített összeköttetések (SWL-eknek megfigyelések) alapján. Mivel néhány betű kétszer is előfordul, lesz egy joker állomás is HG225MSE összetételű hívójellel, amellyel a második M, S, és az E betűket tartalmazó hívójeleket lehet helyettesíteni. Ezzel az állomással elegendő egyszer dolgozni.

Távíró, SSB és digitális üzemmódok használhatók, akár vegyesen is, nincs megkötés az emléklap megszerzéséhez.

Az egyes napokon létesített QSO-k adatai a MRASZ honlapon erre a célra kialakított LOG-ba kerülnek, ahol az érdeklődők ellenőrizhetik az elért összeköttetéseiket.

Az alkalmi hívójelek regisztrálásra kerülnek a QRZ.com oldalon. Az esetleges pontatlanságok elkerülése érdekében a létesített összeköttetések április 27. után egyszerre fognak felkerülni az e-QSL oldalakra.

Az összeköttetések igazolása LoTW és e-QSL segítségével fog történni, papír alapú lapot általában nem kérünk. Irodán keresztül küldött igényekre csak MRASZ tagok esetében válaszolunk. Nem MRASZ tagoknak felbélyegzett és megcímzett válaszboríték ellenében küldünk lapokat. Papír alapú QSL lapokat igényelni 2016. október 31.-ig lehet!

QSL menedzser: Solti István, HA5AGP címe: (http://www.qrz.com).

Az egyes hívójelek:

HG225MSE, HG225S, HG225A, HG225M, HG225U, HG225E, HG225L, HG225O, HG225R

 

00