Cikkek

10. Európa Kupa és 5. Balkán Kupa - Dojran

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Besorolatlan

HA6AA&HA8RTEgy kis csapattal útra keltünk Macedóniába, ahol az elmúlt héten tartották az 10. Európa Kupa és az 5. Balkán Kupa versenyeket. Az idei gyorstávírász világbajnokság szervezőiként is fontosnak tartottuk meglátogatni egy versenyt.

A csapat: Molnár Léna HA6AA, Varró Tamás HA8RT versenyzők és HA2NA Attila valamint HA6PX Csaba kísérők.

Dojran a verseny helyszíne a macedón és görög határ mentén fekszik. Az odaúton hozzánk szegődött Goran YT7AW. Ötfős csapatunkkal meglátogattuk régi barátainkat Stipben: Z36W Vencót és Z35Z Dimét. Mint megtudtuk, Chris Z35X már elutazott Dojranba. Egy ebéd és rövid beszélgetés után folytattuk utunkat, hiszen a megnyitót nem akartuk lekésni.

A mezőny természetesen kisebb volt, mint egy VB-n, de a "kemény mag" nagy része jelen volt. Kisebb bírói létszámmal, zökkenőmentesen sikerült teljesíteni minden versenyszámot. Különösen fontos ez a vétel szoftver esetében, ahol – mint Oliver Z32TO kiemelte – négy év óta először nem volt probléma.

Versenyzőink Morse Runnerrel kezdtek ahol Tomi első, Léna második lett. Jó kezdés után maradt hasonló a folytatás.

Eredmények: Léna minden versenyszámban második, összetettben harmadik helyet, Tomi vételben és RUFZ-ban harmadik, MR-ben első, adásban második, összetettben harmadik helyet ért el.
A hétvégén két új világcsúcs is született. Vegyes vételben Anna Sadukova (RA4FVL) 260-as ütemet írt le, míg Morse Runnerben Goran Hajosevic (YT7AW) Iliya (LZ4UU) öt éves rekordját múlta felül a 4808 pontos eredménnyel.

A kirándulás közkívánatra elmaradt, mivel a résztvevők a 35 fokban nem akartak romokat nézegetni ahelyett, hogy sütkérezzenek a tóparton. Ha már így történt kis csapatunk Ulf DL5AXX-szel kiegészülve legurult a görög tengerpartra kicsit pancsolni, és pár óra alatt ropogósra sülni. Itt tudtuk meg, hogy Jászszentlászlón a "Győrök Imre" rádiótávírász emlékversenyen egyperces néma irigységet tartottak a tiszteletünkre. Köszönjük és reméljük ott jó volt a hangulat!

Estére a szokásos gála finom sültekkel, italokkal, sofőröknek viszonylag korán pihenő és a búcsúzkodás: "találkozunk Esztergomban".

00