RH-OB 2019.

Írta: HA2NA.

logo 2019 p Elérkezett a 2019 első hazai versenye a Rövidhullámú Országos Bajnokság.   A verseny szombaton 07 GMT-kor veszi kezdetét a CW fordulóval.

Aki DXLOG-ot használ javítsa a kezdési időpontokat, vagy töltse le a javított konfigurációs fájlokat a következő helyről: ftp://217.113.51.55/SDR/PIC/RH-OB/

Aki pontos frekvenciát szeretne logolni, de a rádiója nem alkalmas rá használhatja az FRQ-t tartalmazó konfig file-okat. Az N1MM-hez szintén megtalálhatók a versenyhez szükséges anyagok.

A tavalyi évhez képest van egy új kategória az Egyesületek versenye és az utánpótlás kategóriában könnyítettünk a műszaki feltételeken.

A kiírás, jegyzőkönyvleadás és az értékelés a megszokott módon az rhob.mrasz.hu honlapon követhető.

Találkozzunk szombaton 80m-en!

További információkat a http://rhob.mrasz.hu, vagy írj nekünk levelet az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Szervezője: Salgótarjáni Városi Rádióklub

CQ Gyereknap

Írta: HA5CQZ.

Közel 10 éve indult útjára a CQ Gyereknap aktivitás. A évi három forduló kiváló lehetőséget biztosít a fiataloknak a rádióamatőr forgalmazás gyakorlására.
A résztvevők minden alkalommal emléklapot kapnak és kitartó munkával összegyűjthetik a CQ Gyereknap diploma különböző fokozatait is.

Hogy az aktivitásban ellenállomásként a sávokban segítő amatőrök munkáját is honoráljuk, ettől az évtől a legaktívab állomások díjat kapnak, amit az évvégi MRASZ Gálán vehetnek át.


Az aktivitás állását a http://www.cqgyereknap.hu oldalon lehet nyomon követni.

Segítsük együtt az utánpótlást!

Zoli, HA5CQZ

2019 BUÉK AKTIVITÁS KIÍRÁSA

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség.

A MOM Rádióklub és a Jászsági Rádiósok Egyesületének szervezésében 2018. december 28. napján BUÉK Aktivitást rendezünk.

Az Aktivitás kezdete helyi idő szerint 18 óra 00 perc.
Az Aktivitás üzemmódja kizárólag FM
Frekvenciák:
145.250-145.575MHz, kivéve 145.500MHz

Egy hívójellel egy csatornán 20 perc tartózkodást tervezünk. Amennyiben a hívások nem férnek bele a 20 perces intervallumba, úgy néhány perccel meghosszabbíthatjuk az adott frekvencián történő forgalmazást. A frekvenciákon előre láthatólag 8 különböző hívójel lesz hallható.

00